ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέττηρος: Πώς θα πειστούν ιδιοκτήτες προσφυγικών να απομακρυνθούν

«Είναι θετικό το τι συμβαίνει με το σχέδιο του ΥΠΕΣ, αλλά για την ώρα δεν πανηγυρίζουμε, τα συγχαρητήρια θα τα δώσουμε στο τέλος»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ανάγκη να γίνει πρόβλεψη από πλευράς Κυβέρνησης και Βουλής των εμποδίων που θα προκύψουν στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών για τις προβληματικές προσφυγικές πολυκατοικίες που θα επιδιορθωθούν ή θα κατεδαφιστούν, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκος Κέττηρος.

Μίλωντας στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ για ένα σοβαρό πρόβλημα, που θα έχει να κάνει με την άρνηση ιδιοκτητών να απομακρυνθούν από αυτές, είπε ότι το ζητούμενο είναι να δοθούν τέτοια κίνητρα, ώστε η υλοποίηση του σχεδίου να μην εμποδιστεί. Μάλιστα τόνισε ότι η Επιτροπή εισηγείται, πέρα από την επιδότηση ενοικίου που περιλαμβάνεται στο σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως δοθεί και ένα χαμηλότερο επίδομα σε όσους ηλικιωμένους επιλέξουν να φιλοξενηθούν από τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο, το σχέδιο μέχρι το τέλος του μήνα θα περάσει από το Υπουργείο Οικονομικών και θα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση. Μετά θα αρχίσει η ενημέρωση των ιδιοκτητών από τις τοπικές αρχές για τις επιδοτήσεις ενοικίου, όπως 650 Ευρώ τον μήνα για έναν μονήρη, με τον κ. Κέττηρο να χαρακτηρίζει ελκυστικά τέτοια κίνητρα.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής θα συνέρχεται ανά τακτά διαστήματα, ώστε να συζητά και να εποπτεύει την πορεία των έργων στις προσφυγικές πολυκατοικίες.

«Είναι θετικό το τι συμβαίνει, αλλά για την ώρα δεν πανηγυρίζουμε, τα συγχαρητήρια θα τα δώσουμε στο τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Δέχονταν τίτλους ιδιοκτησίας άνευ όρων και ψήφιζαν ευχάριτες το κόμμα, όταν άρχισε η παραχώρηση.
Τώρα η εκμετάλλευση πήρε άλλες διαστάσεις και κάποιοι προσπαθούν να προβάλλονται οικειοποιούμενοι.
Η χρεοκοπία την οποίαν επιφέρατε, επί δικυβέρνησης αχαπαροσύνης Χριστόφια/ΑΚΕΛ θα σας βαραίνει εσαεί.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση