ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

Κίμπρις Ποστασί: Βάση για τουρκικά drones στα κατεχόμενα

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται ως «απάντηση» στην συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Τουρκία ζήτησε «επειγόντως» από την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ τη χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί στο Λευκόνοικο η Τουρκία θα δημιουργήσει βάση για κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). 

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται ως «απάντηση» στη συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας. Μέχρι σήμερα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κατεχόμενου αεροδρομίου κατείχε ο γνωστός τ/κ επιχειρηματίας Ασίλ Ναντίρ. Το τ/κ δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία αναλαμβάνει τη διαχείριση του «αεροδρομίου» με τη διαμεσολάβηση της «κυβέρνησης» Τατάρ, η οποία θεωρεί το ζήτημα ως «ύψιστης εθνικής σημασίας». 

Η κίνηση της Τουρκίας

Στο Λευκόνοικο, η Τουρκία θα εγκαταστήσει drones τύπου İHA και SİHA, τα τελευταία φέρουν και οπλικά συστήματα. Το τ/κ δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα επεσήμανε στην τ/κ πλευρά ότι η όλη υπόθεση επείγει και ότι τα drones θα πρέπει να τεθούν σε υπηρεσία το αργότερο αυτή τη Δευτέρα.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε η «πρωθυπουργία». Σύμφωνα με απόφαση της «κυβέρνησης» το «αεροδρόμιο» του Λευκόνοικου παύει πλέον να έχει καθεστώς ιδιωτικής χρήσης και μετατρέπεται σε στρατιωτικό αεροδρόμιο. Μετά τη νέα εξέλιξη, τα τουρκικά κατασκοπευτικά drones αναμένονται στο νησί τις επόμενες ημέρες.

Ο παράγοντας Ναντίρ

Ας σημειωθεί ότι το όνομα του επιχειρηματία Ναντίρ εμπλέκεται το τελευταίο διάστημα σε υπόθεση δωροδοκίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την προηγούμενη περίοδο το τουρκικό Προεδρικό προσέγγισε τον ίδιον για να στηρίξει η εφημερίδα Κίμπρις, η οποία ανήκει στην οικογένεια Ναντίρ, την υποψηφιότητα του κ. Τατάρ στις «προεδρικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X