ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίμπρις Ποστασί: Βάση για τουρκικά drones στα κατεχόμενα

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται ως «απάντηση» στην συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Τουρκία ζήτησε «επειγόντως» από την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ τη χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί στο Λευκόνοικο η Τουρκία θα δημιουργήσει βάση για κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). 

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται ως «απάντηση» στη συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας. Μέχρι σήμερα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κατεχόμενου αεροδρομίου κατείχε ο γνωστός τ/κ επιχειρηματίας Ασίλ Ναντίρ. Το τ/κ δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία αναλαμβάνει τη διαχείριση του «αεροδρομίου» με τη διαμεσολάβηση της «κυβέρνησης» Τατάρ, η οποία θεωρεί το ζήτημα ως «ύψιστης εθνικής σημασίας». 

Η κίνηση της Τουρκίας

Στο Λευκόνοικο, η Τουρκία θα εγκαταστήσει drones τύπου İHA και SİHA, τα τελευταία φέρουν και οπλικά συστήματα. Το τ/κ δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα επεσήμανε στην τ/κ πλευρά ότι η όλη υπόθεση επείγει και ότι τα drones θα πρέπει να τεθούν σε υπηρεσία το αργότερο αυτή τη Δευτέρα.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε η «πρωθυπουργία». Σύμφωνα με απόφαση της «κυβέρνησης» το «αεροδρόμιο» του Λευκόνοικου παύει πλέον να έχει καθεστώς ιδιωτικής χρήσης και μετατρέπεται σε στρατιωτικό αεροδρόμιο. Μετά τη νέα εξέλιξη, τα τουρκικά κατασκοπευτικά drones αναμένονται στο νησί τις επόμενες ημέρες.

Ο παράγοντας Ναντίρ

Ας σημειωθεί ότι το όνομα του επιχειρηματία Ναντίρ εμπλέκεται το τελευταίο διάστημα σε υπόθεση δωροδοκίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την προηγούμενη περίοδο το τουρκικό Προεδρικό προσέγγισε τον ίδιον για να στηρίξει η εφημερίδα Κίμπρις, η οποία ανήκει στην οικογένεια Ναντίρ, την υποψηφιότητα του κ. Τατάρ στις «προεδρικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X