ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:10
 

Κλαδικό Συμβούλιο προς Ελεγκ.Υπηρεσία: Σεβασμός στις συστάσεις της Επ. Διοικήσεως

Οι συστάσεις της Επ.Διοικήσεως αφορούν τη διαδικασία πρόσληψης στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Κλαδικό Συμβούλιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας ζητά σεβασμό στις συστάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης στην Ελεγκτική Υπηρεσία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Πολίτης» και την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή.
 
Το εν λόγω δημοσίευμα αφορά την επιστολή που απέστειλε η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδου στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ζητώντας του να τοποθετηθεί σε μια σειρά καταγγελιών υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με διαδικασία προσλήψεων 20 έκτακτων λειτουργών. Νωρίτερα σήμερα, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
 
«Εκφράζουμε τη λύπη μας που δεν υιοθετήθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή η σύσταση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παγοποίηση της εν εξελίξει διαδικασίας πρόσληψης 20 εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου, μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης της Επιτρόπου και τη  διασαφήνιση των νομικών ζητημάτων που εγκύρως εγείρονται από το Κλαδικό μας Συμβούλιο. Εξάλλου, αυτή είναι η πάγια τακτική που η ίδια η Ελεγκτική Υπηρεσία ακολουθεί για τις δικές της συστάσεις προς οργανισμούς τους οποίους ελέγχει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κλαδικό Συμβούλιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
 
Το Συμβούλιο υπενθυμίζει πως η αμφισβήτηση της νομικής βάσης της διαδικασίας πρόσληψης στηρίζεται σε γνωμάτευση την οποία έλαβε από τον νομικό του σύμβουλο κ. Ανδρέα Σ. Αγγελίδη.
 
Αναφορικά με το θέμα της νομιμότητας της εν λόγω διαδικασίας, το Κλαδικό Συμβούλιο αναφέρει πως «το ελάχιστο που θα αναμέναμε, θα ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, σε περίπτωση αμφισβήτησης της γνωμάτευσης που λάβαμε από το νομικό μας σύμβουλο, να απευθυνόταν, ως συνήθως πράττει, στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για σχετική γνωμάτευση επί του θέματος.»
 
Το Συμβούλιο σημειώνει ότι θεωρεί αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας και την επαρκή στελέχωση της το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θεωρεί, μεταξύ άλλων, αναγκαία την πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμους λειτουργούς.
 
«Ωστόσο, όπως άλλωστε αποτελεί βασική αρχή ελέγχου, όλες οι ενέργειες και οι νέες 20 προσλήψεις πρέπει να γίνουν νομότυπα, αφού προηγηθεί η έγκριση των νέων Σχεδίων Υπηρεσίας και η διευθέτηση δια του προϋπολογισμού της μεταφοράς και μετονομασίας των ήδη υπηρετούντων λειτουργών που τα ικανοποιούν. Και τούτο προς αποφυγή αναστάτωσης, ανισότητας και ενδεχόμενης παρανομίας η οποία εν τέλει δυνατόν να οδηγήσει και σε οικονομικό κόστος για το δημόσιο» αναφέρει. 
 
Διευκρινίζει δε ότι «κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον αριθμό των 20 νέων λειτουργών που θα προσληφθούν έναντι των νέων κενών θέσεων».
 
Δεδομένων των πιο πάνω, το Κλαδικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική για συζήτηση του θέματος και για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X