ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλείνει για 10 μήνες τμήμα του αυτοκινητόδρομου

Για απόσταση ενός χιλιομέτρου παρά την βιομηχανική Ιδαλίου και για 10 μήνες η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία πλευρά του δρόμου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και αναρτήσεις με ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, σε σημείο του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, λόγω έργων στην 3η λωρίδα του δρόμου. Επρόκειτο για εργασίες οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας. Μάλιστα, όπως πληροφορείται η «Κ», από αυτό το Σαββατοκύριακο, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και η μετάβαση από και προς την πρωτεύουσα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση, με το κλείσιμο της μίας πλευράς του και την μεταφορά της κυκλοφορίας στην μία πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Αυτό θα ισχύσει για απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου, από το σημείο του της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου και μέχρι λίγο μετά την έξοδο Ιδαλίου.

Για 10 μήνες

Όπως αναφέρει στην «Κ» ο CEO του ομίλου Cyfield Γιώργος Χρυσοχόος, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύει για τους επόμενους πέντε μήνες (μέχρι τον Αύγουστο ), ενώ για άλλους πέντε, η κυκλοφορία θα μεταφερθεί στην άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Άρα, συνολικά για περίοδο δέκα μηνών, οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοστούν σε χαμηλότερες ταχύτητες, τουλάχιστον για ένα σημείο του αυτοκινητόδρομου για το οποίο θα ισχύσουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Φθινόπωρο του ‘23 η φάση Α

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο κατασκευής των συνδέσεων του περιμετρικού Λευκωσίας με τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο και αφορούν την φάση Α του έργου η οποία αφορά το τμήμα από την συμβολή του έργου με τον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμειας. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 36 μήνες με ημερομηνία έναρξης 23 Μαρτίου 2020 και ημερομηνία λήξης 23 Μαρτίου 2023.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχόος, οι εργασίες προχωρούν στα πλαίσια δικαιολογημένων καθυστερήσεων λόγω κορωνοϊού, και το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος συν τον χρόνο των δικαιολογημένων καθυστερήσεων, κάτι που αναμένεται να αναβάλει την ολοκλήρωση του μέχρι το Φθινόπωρο του 2023. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση