ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κρατικές και μη κυβερνητικές υπηρεσίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους

Άλλοι οργανισμοί διαφοροποιούν το ωράριο λειτουργίας τους και απολυμαίνουν τους χώρους τους

ΚΥΠΕ

Κρατικές και μη κυβερνητικές υπηρεσίες, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανωμένα σύνολα, σωματεία και άλλοι οργανισμοί, αναστέλλουν προσωρινά ή διαφοροποιούν το ωράριο λειτουργίας τους, απολυμαίνουν τους χώρους τους και προβαίνουν σε συστάσεις προς το κοινό, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διάδοσης του νέου κορωνοϊου και σε συμμόρφωση με τα εξαγγελθέντα απαγορευτικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού καλεί το κοινό όπως επισκέπτεται τα Γραφεία όταν είναι απολύτως απαραίτητο και σε περίπτωση που χρειάζεται κάποια πληροφορία, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία, να χρησιμοποιείται το τηλέφωνο.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης θέλει να επισκεφθεί τα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης παρακαλείται όπως ζητήσει προσωπική συνάντηση με τους Αρμόδιους Λειτουργούς.

Νοείται ότι ο οποιοσδήποτε παρουσιάζει το παραμικρό σύμπτωμα του κορωνοϊού, «να αποφεύγει τη μετάβασή του στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης και να προβαίνει στις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως καθορίζονται στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».

Σε δική του ανακοίνωση το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ) αναφέρει ότι τα γραφεία του θα κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020.

Τα ταμεία του ΣΑΛ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται διαδικτυακά μέσω της www.jccsmart.com ή μέσω Εμπορικών Τραπεζών.

Για επείγοντα περιστατικά το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με τα τηλεφωνικό κέντρο του ΣΑΛ στο τηλέφωνο 22398500 ή στην ιστοσελίδα του ΣΑΛ s.b.n@cytanet.com.cy.

Σε δική τους ανακοίνωση οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «προτρέπουν το κοινό όπως περιορίσει τις εκεί επισκέψεις του στις απολύτως απαραίτητες και όπως επιλέγει για την εξυπηρέτησή του την τηλεφωνική επικοινωνία ή την χρήση του διαδικτύου, όπου είναι δυνατό».

Παράλληλα, για την άμεση εξυπηρέτηση καλεί το κοινό να χρησιμοποιεί το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη στο 1434. Πληροφορίες διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του τμήματος (www.mlsi.gov.cy/sid).

Υπενθυμίζεται ότι, το Σύστημα Πληρωμής Εισφορών μέσω Διαδικτύου αποτελεί τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο πληρωμής των οφειλόμενων εισφορών, στο οποίο μπορείτε να γίνετε χρήστες.

Σε δική του ανακοίνωση το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προτρέπει επίσης το κοινό όπως περιορίσει τις επισκέψεις του στα Γραφεία του Τμήματος, εκτός αν πρόκειται για επείγοντα θέματα, και να επιλέγει την εξυπηρέτηση του τηλεφωνικώς.

Για τις Επαρχίες Λευκωσίας/Λάρνακας/Αμμοχώστου ο αριθμός τηλεφώνου είναι 22815120 ενώ ο αριθμός 25729131 ισχύει για τις Επαρχίες Λεμεσού/Πάφου. Εξυπηρέτηση μπορεί να γίνεται και με ταχυδρόμηση αιτήσεων στη διεύθυνση «Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, 1430 Λευκωσία».

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων του Τμήματος είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mlsi.gov.cy/dsid

Σε ανακοίνωσή του Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ) αναφέρει ότι «οι αιτήσεις για διδακτορικές σπουδές δεν θα παραλαμβάνονται και ως εκ τούτου, μέχρι και τις 20/03/2020 που λήγει η περίοδος υποβολής αιτήσεων οι πολίτες όλων των επαρχιών, οι αιτήσεις μαζί με όλα τα απαραίτητα συνημμένα έγγραφα/πιστοποιητικά να αποστέλλονται μέσω των εταιρειών μεταφορών ή των κυπριακών ταχυδρομείων στην πιο κάτω διεύθυνση:

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, Φλωρίνης 7, GREG TOWER, 3ος όροφος, 1065 Λευκωσία ή στην Τ.Θ. 23949, 1687 Λευκωσία

Εάν μετά από τον σχετικό έλεγχο στον οποίο θα προβεί το Προσωπικό του ΙΚΥΚ, διαπιστωθεί ότι η υποβληθείσα αίτηση είναι ελλιπής, θα αποστέλλεται σχετική επιστολή στον/στην ενδιαφερόμενο/νη, για να αποστείλει τα έγγραφα, που υπολείπονται εντός χρονικής διάρκειας ενός μηνός από την ημερομηνία, που θα φέρει η ενημερωτική προς αυτόν /ήν επιστολή του ΙΚΥΚ.

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί το κοινό ότι ειδικό συνεργείο του, προβαίνει σε υγειονομικές εργασίες απολύμανσης σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις, οι οποίες προς το παρόν είναι κλειστές για το κοινό, όπως είναι το Δημοτικό Μέγαρο, το Πολιτιστικό Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο, η Λέσχη Ηλικιωμένων και οι Παιδικές Λέσχες.

Παράλληλα, διεξάγονται υγειονομικές εργασίες απολύμανσης και στα πάρκα του δήμου, οι οποίες εστιάζονται στον εξοπλισμό των παιδικών χαρών και στους χώρους των υγειονομικών διευκολύνσεων. Παρόμοιες εργασίες προγραμματίστηκαν να διεξαχθούν και στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου σε συνεργασία με ιδιωτικό εξειδικευμένο συνεργείο.

Τέλος σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός πως το προσωπικό του δήμου είναι μειωμένο λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Στροβόλου συνεχίζει να προσφέρει τις ουσιώδεις υπηρεσίες του.

Ο Δήμος Αθηένου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δίνεται παράταση στην εξόφληση των τελευταίων λογαριασμών υδατοπρομήθειας, της περιόδου κατανάλωσης Οκτώβρης –Δεκέμβρης 2020, μέχρι και τις 15 Μαΐου 2020, χωρίς επιβολή επιβάρυνσης».

Προσθέτει ότι «η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν θα παραλαμβάνει νέες αιτήσεις για Οικοδομικές Άδειες/Διαχωρισμούς Οικοπέδων μέχρι και τις 31/3/2020 ενώ η τέλεση πολιτικών γάμων αναστέλλεται μέχρι και τις 30/4/2020».

Επίσης, «έχει γίνει άμεση αναστολή λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου και της Κλειστής Αίθουσα Αθλοπαιδιών ‘Τάσσος Παπαδόπουλος’ από τις 17/3 και για περίοδο τεσσάρων (4) εβδομάδων».

Ο Δήμος Αθηένου αναφέρει ότι και το ταμείο και η είσοδος των γραφείων του «θα είναι κλειστά από 18 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας και επισκέψεις θα γίνονται μόνον για επείγοντα θέματα και κατόπιν ραντεβού». Όλες οι πληρωμές μπορούν να διενεργούνται διαδικτυακά.

Για οποιανδήποτε εξυπηρέτηση το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη δωρεάν γραμμή του δημότη στο τηλέφωνο 24524004 ή/και στα Γραφεία του Δήμου στο 24811370. Σε ό,τι αφορά πληρωμές προς τον δήμο και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αθηένου, το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί, όπου είναι δυνατόν, την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω της JCC.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Πάφου στην οποία αναφέρει ότι «θα παραμείνει κλειστό στις 18.3.2020 λόγω απολύμανσης».

Εξάλλου, ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «αναστέλλει όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις του μέχρι τις 10 Απριλίου και όπως αναφέρει, «θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και οι εκδηλώσεις μας θα προγραμματιστούν εκ νέου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί».

Επίσης, «τα γραφεία του Συνδέσμου σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό θα λειτουργούν προς εξυπηρέτηση του μελών μας, ωστόσο δεν θα υποδέχονται κόσμο, προς ασφάλεια των μελών του Συνδέσμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες».

Θα είναι δυνατή η διαδικτυακή και τηλεφωνική επικοινωνία, προς εξυπηρέτηση των μελών του Αντιρευτικού Συνδέσμου Κύπρου.

Σημειώνεται ότι «η ετήσια εβδομάδα ενημέρωσης για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις από τις 4 εώς 17 Μαΐου θα διεξαχθεί ως έχει προγραμματιστεί και όπου ενδείκνυται το πρόγραμμα θα αναπροσαρμοστεί βάσει των νέων συνθηκών και τυχόν νέων μέτρων εξαγγελίας, με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση