ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους προς Τρόοδος - Οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Συμφόρηση της κυκλοφορίας σε δρόμους που οδηγούν προς το Τρόοδος παρατηρήθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με την Αστυνομία, ειδικότερα στους δρόμους που είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οδηγοί οχημάτων τύπου σαλούν, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, που έχουν κατευθυνθεί προς το Τρόοδος, αδυνατούν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω των δρόμων Καρβουνά-Τροόδους και Πλατρών Τροόδους, με αποτέλεσμα να προκαλείται η συμφόρηση της τροχαίας κίνησης.

Ειδικότερα, συμφόρηση της κυκλοφορίας παρατηρείται ιδιαίτερα στη συμβολή του δρόμου Καρβουνά-Τροόδους, παρά τον Καρβουνά και τον Αμίαντο, αφού ο δρόμος Καρβουνά-Τροόδους είναι ανοικτός μόνο για οχήματα και στους τέσσερις τροχούς ή για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι ανοικτοί οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Προδρόμου-Τροόδους, καθώς και ο δρόμος Πεδουλά-Pinewood-Κακοπετριάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμφόρηση παρατηρείται και στο δρόμο από Πλατεία Τροόδους προς την κορυφή της Χιονίστρας, όπου διεξάγονται και εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος, ενώ αυξημένη είναι η τροχαία κίνηση και στην περιοχή Πλατείας Τροόδους.

Εξάλλου, κλειστός για όλα τα οχήματα παραμένει ο δρόμος Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις πετρών και πτώση δέντρων. Συνεργεία προβαίνουν σε καθαρισμό του δρόμου, που αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μετά το μεσημέρι.

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, είναι οι δρόμοι Πεδουλά-Προδρόμου, Κακοπετριάς-Καρβουνά και Κακοπετριάς-Σπήλια-Καννάβια.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών οι δρόμοι είναι ολισθηροί και καλεί τους οδηγούς οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Τέλος η Αστυνομία τονίζει ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπει το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση