ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος - Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς περιορισμούς

Τη Δευτέρα συνεδριάζει ο Υπουργός Υγείας με ΣΕΕ

ΚΥΠΕ

Χωρίς περιορισμούς αναμένονται να είναι τα φετινά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο οποίος είπε πως το αρμόδιο Υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε απλές συστάσεις προς το κοινό, ενόψει εορτών.

Ο κ.  Αθανασίου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων ενόψει εορτών, τονίζοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα προχωρήσει «μόνο σε συστάσεις», ενώ πέραν των συστάσεων υπάρχει πλέον η ατομική ευθύνη, που πρέπει να τηρείται.

Κληθείς να σχολιάσει τους αριθμούς κρουσμάτων την εβδομάδα 9 με 15 Δεκεμβρίου του 2022, ο κ. Αθανασίου είπε πως καταγράφεται μείωση του ποσοστού θετικότητας και των νοσηλευόμενων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας αναμένει ενδεχομένως κάποια αύξηση των κρουσμάτων κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, συμπλήρωσε αυτό δεν θα πρέπει να ανησυχεί.

Πέραν των 24 χιλιάδων εμβολιασμών σε ενάμιση μήνα

Ερωτηθείς αν το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό κατά της Covid-19 εξακολουθεί να είναι μειωμένο, ο κ. Αθανασίου είπε πως υπάρχει «αύξηση και κινητικότητα» σε σχέση με τους εμβολιασμούς, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως σημείωσε από την 1η Νοεμβρίου του 2022 μέχρι την 14η  Δεκεμβρίου του 2022 διενεργήθηκαν 24 χιλιάδες εμβολιασμοί, για να προσθέσει ότι ημερησίως διενεργούνται συνολικά με 600 με 700 εμβολιασμοί.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει ο Υπουργός Υγείας με ΣΕΕ

Εξάλλου, ο κ. Αθανασίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ώστε να αξιολογηθεί η επιδημιολογικής εικόνα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο Υπουργείο Υγείας.

Αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, οι ειδικοί να προχωρήσουν σε συστάσεις αμέσως μετά τη σύσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση