ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολλά ανοιχτά μέτωπα στην υγεία - Σχεδιασμός και ατζέντα ΟΑΥ

Τι ανέφερε ο διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου στην «Διασπορά Ειδήσεων» και την Οριάνα Παπαντωνίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα ανοιχτά μέτωπα και την ατζέντα του ΟΑΥ μίλησε ο διευθυντής του οργανισμού Ανδρέας Παπακωνσταντίνου στον αέρα της εκπομπής «Διασπορά Ειδήσεων» της Οριάνας Παπαντωνίου (ΣΠΟΡ FM 95,0).

Για το ζήτημα των ιδιωτικών ΤΑΕΠ και την προσάρτηση τμημάτων πρώτων βοηθειών ο διευθυντής του ΟΑΥ παραδέχθηκε πως είναι ζήτημα που έπρεπε να έχει διευθετηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ γνωστοποίησε πως πρόκειται για το Απολλώνειο, τον Άγιο Ραφαήλ και τον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε οι νέες αμοιβές των νοσηλευτηρίων από την 1η Ιανουαρίου του 2023 επηρεάζουν άμεσα το θέμα και με την θέσπιση τους θα ξεκαθαρίσει και η ένταξη ΤΑΕΠ.

Στα προκαταρκτικά της στάδια βρίσκεται η μεγάλη μελέτη που πραγματοποιεί ο ΟΑΥ με σκοπό να εντάξει κίνητρα αλλά και ποιοτικά κριτήρια που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του. Η προσπάθεια αυτή συγκεντρώνεται γύρω από 3 πυλώνες, των υποδομών, των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων με τον κύριο Παπαπωνσταντίνου να φέρνει παραδείγματα για τον κάθε ένα εξ’αυτών. Για αυτές των υποδομών θα μπορούσε να είναι ένας καινούριος αξονικός (MRI), για τις διαδικασίες η παροχή 24ωρου service και για αποτελέσματα η ικανοποίηση του ασθενούς μετεγχειρητικά, κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου με ερωτηματολόγιο.

Για την αλλαγή για τους γιατρούς εκτός ΓεΣΥ και το ότι από την 1/11 δε θα μπορούν να παρέχουν ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες αναφέρθηκε στη συνέχεια ο διευθυντής του ΟΑΥ τονίζοντας πως παρά τη διαφωνία του το ζήτημα έχει κλείσει και θα επανέλθει μόνο εάν και εφόσον υπάρχει νομικό θέμα. Πριν το τέλος του 2022 θα ήθελε να κλείσει και το θέμα ενδονοσοκομειακών υπηρεσιών αποκατάστασης αφού είναι κάτι που προβλέπεται από το νόμο και δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί, λέγοντας συγκεκριμένα πως πρόκειται για το Μέλαθρον Αγωνιστών, το Νοσηλευτήριο Πλάτωνας και το Eden Resort υπογραμμίζοντας πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει το ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση