ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτό είναι το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα

Τι ισχύει

ΚΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας με τα νέα μέτρα, για αναχαίτηση της πανδημίας, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2022.

Μεταξύ άλλων, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2022, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ένταξη του μέτρου “test to stay” στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση, με στόχο τα σχολεία να παραμείνουν σε λειτουργία και να εντοπίζονται έγκαιρα τα θετικά περιστατικά κορωνοϊού.

Επίσης, το Υπουργικό αποφάσισε την άρση από σήμερα της απαγόρευσης για επισκέψεις σε γηροκομεία και κλειστές δομές, με την είσοδο στους εν λόγω χώρους να επιτρέπεται μόνο σε άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και δεν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των 7 μηνών, ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχει παρέλθει το διάστημα των 90 ημερών, ή έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση, νοουμένου ότι προσκομίζουν αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) της ίδιας ημέρας.

Εξάλλου, αποφασίστηκε όπως από τις 14 Ιανουαρίου και ώρα 5:00 π.μ., όπως γίνεται αποδεχτή για σκοπούς ταξιδιού προς την Κυπριακή Δημοκρατία είτε εργαστηριακή εξέταση PCR ισχύος 72 ωρών, είτε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 24 ωρών.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση θετικών περιστατικών, θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 10 ημέρες από την ημερομηνία δειγματοληψίας θετικού αποτελέσματος για να ταξιδέψουν προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, όλοι οι επιβάτες άνω των 12 ετών θα πρέπει να διενεργούν εργαστηριακή εξέταση PCR κατά την άφιξη στους αερολιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την πάροδο 72 ωρών από την άφιξη τους, εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test), με εξαίρεση όσους έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

Η παράταση όλων των υφιστάμενων μέτρων ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση