ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

17 ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στο ΓΝ Λεμεσού

Διασωληνωμένοι δύο ασθενείς, ο ένας με με κορωνοϊό και ο άλλος με ύποπτα συμπτώματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνολικά 17 άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονταν, μέχρι το μεσημέρι, στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, την ώρα που δυο ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, στον 5ο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού νοσηλεύονται μέχρι στιγμής 17 άτομα με ύποπτα συμπτώματα COVID-19.

Στη ΜΕΘ, που λειτουργεί στον 1ο όροφο του νοσοκομείου, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ένας ασθενής με κορωνοϊό και ένας με ύποπτα συμπτώματα.

Εξάλλου, από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν επτά άτομα στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, πέντε από τα οποία έγιναν εισαγωγή.

Στο Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στη ψυχιατρική πτέρυγα, εξετάστηκαν τέσσερις πολίτες εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν εισαγωγή.

Μόνο με ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία

Στον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού θα αναλωθούν οι πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και οι ασθενείς θα μπορούν να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού, στα μέσα της εβδομάδας διευκρινίζει στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου, Χρίστος Νικολάου.

Αν και υπήρξαν πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι το πρωί προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Λεμεσού - Πάφου, ο κ.Νικολάου τόνισε πως "οι οδηγίες που έχουμε και ακολουθούμε είναι όπως γίνει σταδιακά η όλη διαδικασία, κατόπιν ραντεβού".

Σήμερα και αύριο, πρόσθεσε, γίνεται επαναπρογραμματισμός των ραντεβού και από την Τετάρτη θα αρχίσουν να προσέρχονται ασθενείς για εξέταση, σε συγκεκριμένες ώρες που θα καθοριστούν, ώστε να μην προκύψει κανένα θέμα ασφάλειας.

Διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένες οδηγίες αφορούν όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο κ.Νικολάου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό στα μέσα Μαρτίου, επέστρεψε πριν μια εβδομάδα στα καθήκοντα του, έχοντας πλήρως αποθεραπευθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Οι διαφορετικές απόψεις, που φέρεται να εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση .

Χάθηκε προς την κάλπη το SafePass

Η καλή επιδημιολογική εικόνα και το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εξωτερικούς χώρους
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ