ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

50 χιλιάδες δόσεις Sputnik V στην Κύπρο - Προχωρούν οι διαβουλεύσεις

Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του κυπριακού Υπουργείου Υγείας με τη ρωσική πλευρά για την προμήθεια 100 χιλιάδων δόσεων του εμβολίου Sputnik V, μόλις αδειοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Το Υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται την αγορά 50 χιλιάδων δόσεων του ρωσικού εμβολίου, με δικαίωμα αγοράς ακόμη 50 χιλιάδων δόσεων, στη βάση απόφασης, που πήρε το Υπουργικό Συμβούλιο αρχές Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος και για τον λόγο αυτό η Λευκωσία θέτει ως προϋπόθεση αγοράς του εμβολίου, την άμεση παράδοσή του, μόλις εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από τον ΕΜΑ, ο οποίος άρχισε την κυλιόμενη ανασκόπηση του Sputnik V (Gam-COVID-Vac), το οποίο αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας. Εκ μέρους της ΕΕ την αίτηση για το φάρμακο κατέθεσε η R-Pharm.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση