ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:24
 

Αν. Συμεού: Κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό δόθηκαν μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος θα αξιολογήσει σήμερα τα αποτελέσματα των δύο συσκέψεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) θα αξιολογήσει σήμερα τα αποτελέσματα των δυο συσκέψεων που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), και θα παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γραμματέας του ΠΙΣ Αναστασία Συμεού.

Πρόσθεσε πως κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό δεν υπήρξε κάτι σημαντικά καινούργιο και δόθηκαν μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις ως προς τη βιωσιμότητα του Σχεδίου.

Η κ. Συμεού χαρακτήρισε κρίσιμη τη σημερινή συνεδρία, την πρώτη του Συμβουλίου μετά τις δυο συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 και σε αυτήν θα ανταλλαγούν απόψεις, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων στο Προεδρικό και θα παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία και τα επόμενα βήματα του ΠΙΣ, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως στο ΣΙΣ εκπροσωπούνται όλοι οι γιατροί.

Η κ. Συμερού επεσήμανε πως κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν υπήρξε κάτι σημαντικά καινούργιο. «Το μόνο καινούργιο που υπάρχει είναι το θέμα που αφορά την επισκεψιμότητα των προσωπικών γιατρών, ότι δηλαδή για πάνω από ένα αριθμό δωρεάν επισκέψεων, που θα καθοριστεί, θα χρειαστεί πιθανότατα να καταβάλλει κάτι ο ασθενής για να μην γίνεται συμφόρηση στα ιατρεία», ανέφερε.

Αλλά αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι των δυσλειτουργιών τις οποίες βλέπουμε, σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως για το θέμα της άσκησης της ενδονοσοκομειακής οι γιατροί έχουν ελάχιστες πληροφορίες και στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X