ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:34
 

Αναγκαία μέτρα εξυπηρέτησης ασθενών στη καρδιολογική κλινική ΓΝ Πάφου

Έκκληση απευθύνει ο Διευθυντής της κλινικής, Ιωσήφ Μουτήρης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Ιωσήφ Μουτήρης απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας για τη λήψη μέτρων για εξυπηρέτηση των ασθενών, μέσα στα ενδεδειγμένα χρονικά όρια, των 24-48 ωρών για τους ασθενείς με ασταθή στηθάγχη και οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, και του ενός μήνα για τους ασθενείς με κλινική στεφανιαία νόσο και παθολογική δοκιμασία κόπωσης ή παθολογική απεικονιστική δοκιμασία.

Ο κ. Μουτήρης σε ανακοίνωση του ανέφερε πως θεωρεί πολύ αναγκαία τα μέτρα αυτά για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών και για μείωση του κινδύνου για θάνατο από καρδιακά αίτια.

Ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε πως «μετά το τραγικό συμβάν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, με το θάνατο του 10χρονου μαθητή, αποτέλεσμα πτώσης και υποσκληρίδιου αιματώματος, και την πιθανή αδυναμία στη έγκαιρη διάγνωση του αιματώματος, η άμεση θεραπεία του οποίου ίσως να είχε θετικό αποτέλεσμα, οφείλουμε όλες ανεξαίρετα οι κλινικές να λάβουμε κάποια μέτρα, για βελτίωση της συμμόρφωσης προς τις κατευθυντήριες οδηγίες, για αντιμετώπιση των ασθενειών».

Στα πλαίσια αυτά, η καρδιολογική κλινική στο ΓΝ Πάφου σκοπεύει να ζητήσει σήμερα, είπε, από τη Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών, τη λήψη άμεσων μέτρων, για να περιοριστεί ο κίνδυνος απώλειας ζωής με στεφανιαία νόσο, οι οποίοι αναμένουν για ανεπίτρεπτα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε, να υποβληθούν σε αγγειογραφία στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Εξήγησε πως το ΓΝ Πάφου δεν διαθέτει αγγειογράφο και για αγγειογραφίες οι ασθενείς παραπέμπονται στο ΓΝ Λεμεσού.

Σε επικοινωνία που είχε, συνέχισε, με την καρδιολογική κλινική του ΓΝ Λεμεσού, την Παρασκευή 11/5, επιβεβαιώθηκε πως 60 ασθενείς της επαρχίας Πάφου, με στεφανιαία νόσο, περιμένουν από μία βδομάδα μέχρι και 11 μήνες, για να υποβληθούν σε στεφανιογραφία στο ΓΝ Λεμεσού.

"Ο χρόνος αναμονής πέραν του ενός μήνα, για στεφανιογραφία και πιθανόν για αγγειοπλαστική, σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο, είναι κατά την άποψη μας μεγάλος, και αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα μυοκαρδίου ή για θάνατο", σημείωσε.

Στην κλινική νοσηλεύονται και ασθενείς με ασταθή στεφανιαία νόσο και με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, οι οποίοι θα πρέπει, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες να υποβάλλονται σε στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική εντός 24-48 ωρών από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, είπε ο κ. Μουτήρης.

“Οι δικοί μας ασθενείς, όμως, εξαρτώμενοι από το πρόγραμμα του επεμβατικού εργαστηρίου στο ΓΝ Λεμεσού, περιμένουν μέχρι και 7 ημέρες για να μεταφερθούν στη Λεμεσό για στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και για θάνατο”, συμπλήρωσε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X