ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναμένουν οδηγίες για AstraZeneca οι προσωπικοί ιατροί

Ακυρώνουν ραντεβού πολίτες για την 1η δόση του AstraZeneca

Της Άντρης Θρασυβούλου

Στο περίμενε βρίσκονται οι προσωπικοί ιατροί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό ασθενών με AstraZeneca έπειτα από τη σύσταση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας για τη μη χορήγηση του σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Πρόεδρος της Εταιρείας Οικογενειακών και προσωπικών ιατρών, Δρ Αντρέας Πολυνείκης, οι ιατροί αναμένουν οδηγίες σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς μέχρι στιγμής ενημερώνονται σχετικά με τις εξελίξεις μέσω των ΜΜΕ και των ανακοινώσεων που εκδίδει το αρμόδιο Υπουργείο. 

Σύμφωνα με τον Δρ Πολυνείκη, τα άτομα που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στους προσωπικούς ιατρούς για την 1η δόση του εμβολίου έχουν προβεί σε ακύρωση έπειτα από τη σύσταση του αρμόδιου Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι στους προσωπικούς ιατρούς έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρείας γύρω στις 26 χιλιάδες άτομα. Πολύ λίγα εμβόλια από όσα παρέλαβαν οι προσωπικοί ιατροί έχουν μείνει αδιάθετα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε ο Δρ Πολυνείκης. 

Το θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι κυρίως η 2η δόση του εμβολίου. Ο Δρ Πολυνείκης αναφέρει ότι οι πλείστοι ηλικίας κάτω των 50 ετών που έχουν ήδη λάβει την 1η δόση του AstraZeneca έχουν απορία εάν μπορούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσωπικοί ιατροί θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στους αρμοδίους ανάλογα με τους πολίτες που επιθυμούν να λάβουν τη δόση, ώστε να εξασφαλίσουν συγκεκριμένη ποσότητα εμβολίων. Ο ίδιος αναφέρει ότι όπως είχε ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο, οι προσωπικοί ιατροί συστήνουν στους πολίτες που έλαβαν την 1η δόση να προχωρήσουν και στον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση εάν δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και τη λήψη ασπιρίνης, ο γιατρός τονίζει ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνεται πριν ή μετά τον εμβολιασμό καθώς μειώνει την πήξη του αίματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση