ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άνω κάτω η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή με φόντο αγωγές

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της Επιτροπής προειδοποιούν ότι δεν θα παρέχουν πλέον τις Συμβουλευτικές τους υπηρεσίες για τον κορωνοϊό

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σε έντονους τόνους διεξήχθη την Τρίτη (8/6) η συνεδρία των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι αγωγές που έχουν καταχωρηθεί στα δικαστήρια από 108 πολίτες κατά του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και μελών της Επιτροπής με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας και όπως υποστηρίζουν τη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων όπως προστατεύονται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω της επιβολής αντισυνταγματικών μέτρων.

Μέλη της Επιτροπής όπως πληροφορούμαστε, καλούνται να παρουσιαστούν την Παρασκευή (11/6) ενώπιον δικαστήριου. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής έχουν αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Υπουργό Υγείας ζητώντας να τους παραχωρηθεί «νομική ασυλία», ενώ προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παρέχουν πλέον τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες για τον κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες συμμερίζονται την ίδια θέση σε σχέση με τον χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος, ενώ αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση