ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοικτή σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού για τους 43 - 44 ετών

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανοικτή είναι σήμερα η Πύλη  Εμβολιασμού για ηλικίες 43 και 44 ετών. Η Πύλη είναι διαθέσιμη από τις  7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Την ερχόμενη εβδομάδα η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει επίσης για άλλες ηλικιακές ομάδες και περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί των ατόμων που εμπίπτουν σε ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως αυτές εγκρίνονται από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους Προσωπικούς Ιατρούς που το επιθυμούν, ώστε να τους παραχωρηθούν εμβόλια της AstraZeneca για τον εμβολιασμό των δικαιούχων τους ηλικίας 30 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της έναρξης ισχύος από σήμερα των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Εμβολιασμού, νοουμένου ότι προσκομίζεται το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο (έντυπο, γραπτό μήνυμα, Κάρτα Εμβολιασμού) για σκοπούς ελέγχου. Επιπρόσθετα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος.
• Εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

Μέχρι τις 23 Απριλίου, έγιναν συνολικά 236,265 εμβολιασμοί (26,8 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 176,082 (20%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 60,183 (6,8%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση