ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαντά στον ΓΓ του ΑΚΕΛ το Υπ. Υγείας για ελλιπή προετοιμασία νοσηλευτηρίων

Πόρρω απέχουν από πραγματικότητα οι δηλώσεις ΓΓ ΑΚΕΛ περί ελλιπούς προετοιμασίας νοσηλευτηρίων, απαντά το Υπουργείο

ΚΥΠΕ

Οι αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού περί ελλιπούς προετοιμασίας των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ για τη διαχείριση 2ου κύματος της πανδημίας «πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωση – απάντηση του το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κυπριανού σήμερα στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

«Η αντιπολίτευση και άποψη δικαιούται να έχει και να τη διατυπώνει, ουδείς ισχυρίστηκε το αντίθετο αλλά οφείλει, την άποψη αυτή να τη στηρίζει σε πραγματικά δεδομένα και να έχει συνέπεια στις θέσεις της και όχι να ασκεί κριτική με κριτήριο το πόσο πλησιάζουμε σε εκλογική αναμέτρηση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτει ακόμα ότι «η δήλωση περί ελλιπούς προετοιμασίας των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ για τη διαχείριση 2ου κύματος της πανδημίας καταρρίπτεται από τις ενέργειες που έχουν γίνει και το πλάνο που έχει και υλοποιεί ο ΟΚΥπΥ ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ανάγκες για νοσηλείες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθούν και να στελεχωθούν κλίνες για περίθαλψη μέχρι και 400 ασθενών».

«Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ είναι ενήμερο ότι από την 1η φάση της πανδημίας υπήρχε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και αποστέλλονταν άλλα περιστατικά εκεί και όπου υπήρχε ανάγκη, ώστε να αφεθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς με COVID. Η ίδια πρακτική εφαρμόστηκε και πρόσφατα όταν οι νοσηλείες ασθενών COVID ήταν αυξημένες και χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το πλάνο», αναφέρει.

Σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών, το Υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «αποτελεί πραγματικά έκπληξη το ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επί σκοπού επιλέγει να συγκρίνει την εξέλιξη του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού, όχι με τα άλλα κράτη της ΕΕ, αλλά με τρίτα κράτη, όπως το Ισραήλ, όπου ακολουθήθηκε μια εντελώς διαφορετική διαδικασία προμήθειας εμβολίων και τέθηκαν διαφορετικοί στόχοι. Επιμελώς δε αποφεύγει να σχολιάσει το δεδομένο ότι η Κύπρος κατατάσσεται στην 4η χώρα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ ως προς τη χορήγηση τουλάχιστον της 1ης δόσης των εμβολίων».

Αναφορικά με τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων με τεστ, το αρμόδιο υπουργείο υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ ότι, για αυτή την πρακτική της, η Κύπρος έλαβε σε πολλές περιπτώσεις τα εύσημα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ως μια εκ των λίγων χωρών που ακολουθεί τις συστάσεις για τεστ, ώστε έγκαιρα να εντοπίζονται, να ιχνηλατούνται και να απομονώνονται τα θετικά στον ιό άτομα.

«Η συνεχής επιτήρηση της επιδημιολογικής κατάστασης μέσω της πολιτικής των αυξημένων και στοχευμένων τεστ, εξάλλου, βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον περιορισμό των θανάτων, όπου η χώρα μας καταγράφει το 2ο χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην ΕΕ, ενώ με τον τρόπο αυτό η χώρα μας κατάφερε να εφαρμόσει αυστηρό lockdown για τη λιγότερη διάρκεια σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ”, προσθέτει.

Καταλήγοντας το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι, στην πολύ σημαντική καμπή της πανδημίας που βρισκόμαστε και στην προσπάθεια για επιτυχή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας, η συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην επιστροφή σε πιο φυσιολογική κανονικότητα είναι εξαιρετικής σημασίας.

«Δεν είναι η ώρα για κομματικά και προεκλογικά συνθήματα που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη δημιουργία κλίματος δυσπιστίας στους πολίτες», αναφέρει τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση