ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Φούσκωμα» λογαριασμών για rapid - Απάντησε η Νομική στο Υπ. Υγείας

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ», την Πέμπτη (25/3)

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις και διερευνά εντατικά την καταγγελία, που έγινε από το Υπουργείο Υγείας και αφορά σε εταιρεία που διενεργεί rapid test αντιγόνου, η οποία φέρεται να δήλωνε εις διπλούν στοιχεία για άτομα, που φαίνεται να έχουν υποβληθεί σε τεστ σε διαφορετικά σημεία, δηλαδή στον εργασιακό τους χώρο και σε σημείο δειγματοληψίας, την ίδια μέρα, ενώ στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Νομική Υπηρεσία απέστειλε ήδη τη γνωμάτευση που είχε ζητήσει το Υπουργείο σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ», την Πέμπτη (25/3).

Σύμφωνα με την καταγγελία, συγκεκριμένη εταιρεία, με την οποία το Υπουργείο Υγείας διατηρούσε σύμβαση αγοράς υπηρεσιών για τη διενέργεια rapid tests, φαίνεται να κατέγραφε στα αρχεία της στοιχεία πολιτών, που στην πραγματικότητα δεν είχαν υποβληθεί σε rapid test στα σημεία που είχαν δηλωθεί και καταγραφεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από πλευράς Υπουργείου Υγείας σε σχέση με το χειρισμό της συγκεκριμένης εταιρείας στο πλαίσιο της ισχύουσας και μελλοντικών συμβάσεων έχουν απαντηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Εξάλλου, το θέμα της καταγγελίας του Υπουργείου Υγείας στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την ποινική πτυχή της υπόθεσης, είναι εις γνώσιν της Νομικής Υπηρεσίας και με την ολοκλήρωση του πορίσματος, αυτό θα αποσταλεί από την Αστυνομία στο Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας για μελέτη και τελικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η καταγγελία βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης, ενώ η Αστυνομία προβαίνει στη λήψη καταθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή αν όντως έγιναν αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία διερευνά αδικήματα που αφορούν σε πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις.

Η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η γνωμάτευση που ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία αφορά στο αν το Υπουργείο Υγείας είναι καλυμμένο νομικά για την άμεση διακοπή της σύμβασης με την εταιρεία και στους τρόπους χειρισμού της, για μη συμμετοχή της σε μελλοντικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το αρμόδιο Υπουργείο, διαπιστώθηκε κατά τους συνήθεις ελέγχους που διενεργεί, πριν την αποπληρωμή τιμολογίων επιχειρήσεων, με τις οποίες διατηρεί συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών, ότι σε περίπτωση εταιρείας που διενεργεί δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού και των εργαζομένων με rapid tests αντιγόνου, υπήρξε εις διπλούν δήλωση στοιχείων για άτομα που φέρονται να υποβλήθηκαν σε τεστ σε διαφορετικά σημεία (στον εργασιακό τους χώρο και σε σημείο δειγματοληψίας) την ίδια μέρα.

Σημειώνει ότι σε επικοινωνία που είχε με τα συγκεκριμένα άτομα ανέφεραν υπεύθυνα ότι είχαν υποβληθεί σε τεστ μόνο στον εργασιακό τους χώρο και όχι σε σημείο δειγματοληψίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση