ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκαλυπτικό: Ο οδικός χάρτης διαχείρισης της πανδημίας

Πώς θα αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη έξαρση του ιού τους επόμενους μήνες, με άρση χαλαρώσεων που έχουν αποφασισθεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έχοντας κατά νου τις διεθνείς συστάσεις και προειδοποιήσεις πως η πανδημία εξακολουθεί να είναι εδώ, Υπουργείο Υγείας, Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Συμβουλευτική Επιτροπή έχουν καθορίσει το στρατηγικό πλάνο διαχείρισης της πανδημίας για τους επόμενους έξι δύσκολους μήνες.

Τα βήματα που έχουν αποφασιστεί ουσιαστικά συνιστούν τον οδικό χάρτη, με βάση τον οποίο η Κύπρος θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα, στην περίπτωση που επαληθευτούν οι προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών αλλά και τις επιστημονικής κοινότητας που καλούν τα κράτη μέλη να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας κατά της πανδημίας το επικείμενο φθινόπωρο και χειμώνα. Στις προειδοποιήσεις αυτές αναγνωρίζεται το ενδεχόμενο νέας έξαρσης κρουσμάτων και ανάγκης για μέτρα, ενώ παράλληλα απαιτείται μία νέα προσέγγιση διαχείρισης της πανδημίας, μεταβαίνοντας από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαχείρισης και λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού έναντι του ιού, είτε λόγω νόσησης είτε μέσω εμβολιασμού.

Ο οδικός χάρτης που έχει ετοιμασθεί και παρουσιάζει η «Κ» έχει ως στόχο «Μια κοινωνία ανοιχτή». Περιλαμβάνει δράσεις στο πλαίσιο της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτές και ανθεκτικές.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας με μια βδομάδα δωρέαν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση