ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας: Άρχισε ο σχεδιασμός εμβολιασμού για ευάλωτες ομάδες

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών για COVID-19, προχωρεί παράλληλα και με τον σχεδιασμό και τη διεκπεραίωση των εμβολιασμών συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού στη βάση νοσηρότητας σύμφωνα με τον δημοσιευμένο κατάλογο των ομάδων του πληθυσμού με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.

Οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αφορούν σε:

- Χρόνια Αναπνευστική Νόσος
- Σοβαρή Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
- Καρδιακή Ανεπάρκεια οποιασδήποτε αιτιολογίας (ισχαιμικής ή μη αιτιολογίας) σταδίου κατά ΝΥΗΑ ΙΙΙ ή IV
- Καρδιαγγειακή Νόσος
- Συγγενείς καρδιοπάθειες μετά από χειρουργική διόρθωση με σημαντική υπολειπόμενη βλάβη ή μη-διορθωμένες συγγενείς καρδιοπάθειες με σημαντική υπολειπόμενη βλάβη.
- Ενεργός χρήση βιολογικών παραγόντων (π.χ. TNF αναστολείς, αναστολείς ιντερλευκίνης) ή άλλων ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων
- Ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθεια
- Ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη
- Άτομα με σοβαρή παχυσαρκία
- Ασθενείς με ιστορικό μεταμόσχευσης
- Άτομα με ανοσοανεπάρκεια
- Ασθενείς με Τετραπληγία – Νευρολογικές Νόσους με πνευμονολογικά

Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί με Υπουργική Απόφαση Ad-Hoc Επιτροπή για την εκπόνηση Πλάνου Ιεράρχησης των Ομάδων Εμβολιασμού στη βάση Νοσηρότητας στη βάση συγκεκριμένης κατηγοριοποίησης.

Η Επιτροπή αυτή αποτελείται από την Αν. Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και εκπροσώπους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και τη Λέκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου δρ Ειρήνη Χριστάκη, εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Βάσει των εισηγήσεων της Ad-Hoc Επιτροπής, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώνει τις αντίστοιχες ομάδες ασθενών για τον τρόπο που θα μπορούν να περιληφθούν στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό, τη διαδικασία με την οποία θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό, καθώς και τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση