ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AstraZeneca: Με sms παίρνουν σειρά 70.000 για τη δεύτερη δόση

Εντός της εβδομάδας ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού

Της Άντρης Θρασυβούλου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού, για τους πολίτες που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις αρχές Μαρτίου.

Πρόκειται για περίπου 70 χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα ενημερωθούν με μήνυμα για το ραντεβού τους. Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος για τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca έχει μειωθεί στις οκτώ, αντί στις δώδεκα εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ανανεώσει επί του παρόντος τη σύμβασή της για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 με την AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο, όπως ανέφερε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν, έπειτα από την ανακοίνωση της υπογραφής νέας σύμβασης της ΕΕ με την Pfizer.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι ήδη εξασφαλισμένη καθώς οι παραγγελίες θα παραδοθούν, άρα δεν επηρεάζεται το εμβολιαστικό πλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου θεωρείται άκρως σημαντική. Σε σχέση με το AstraZeneca διασφαλίζεται ανοσία κατά 70% τρεις εβδομάδες από την 1η δόση, ενώ 15 ημέρες μετά τη 2η δόση επιτυγχάνεται προστασία έναντι της COVID-19 της τάξεως 76% έως 94% και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση