ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτά συζήτησαν οι επιδημιολόγοι - Πού εντοπίζονται αλυσίδες και έξαρση

Για το περιεχόμενο των συζητήσεων της σύσκεψης θα ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας

Του Ανδρέα Κόκκινου

Τα πρώτα συμπεράσματα και ο απόηχος της σύσκεψης μεταξύ της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, απόψεις, προβληματισμοί και στοιχεία αποτελούν φυσικά ένα από τα ζητήματα της ημέρας.

Εν τη απουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα της σύσκεψης (η οποία διήρκησε γύρω στη 1 ώρα και 20 λεπτά) προήδρευσε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης. Παρόντες πέραν των επιδημιολόγων ήταν και η κυρία Όλγα Καλακούτα (Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών) καθώς και ο επικεφαλής της μονάδας ιχνηλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω τα αποτελέσματα που παρουσίασε η μονάδα ιχνηλάτησης και αφορούν τις αλυσίδες μετάδοσης, παρουσιάζοντας τα αναλυτικά δεδομένα με τη μορφή ανασκόπησης.

Στο κόκκινο τα Δημοτικά, το βλέμμα στους 30ρηδες

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και την ανάλυση των δεδομένων παρατηρήθηκε ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση σε παιδιά δημοτικών σχολείων, ηλικίας 6-11 ετών αφού από τα 313 κρούσματα της περασμένης εβδομάδας, φτάσαμε τα 456. Κηλίδες στα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάστηκαν και στο ηλικιακό φάσμα 30-34 αφού από τα 227 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά έφτασαν στα 332.

Προσοχή στις πύλες εισόδου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ιδιαίτερη μνεία έγινε στα περιστατικά που εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας και την τελευταία εβδομάδα ανήλθαν στα 20, ενώ τον τελευταίο μήνα κινούνται σταθερά σε διψήφια νούμερα. Στη συνέχεια οι επιδημιολόγοι αντάλλαξαν απόψεις σε ότι αφορά τη μετάλλαξη «Όμικρον» δίνοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα.

Θετική νότα ηλικιωμένοι και νοσηλείες

Καταληκτικά και αφήνοντας μια θετική νότα, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δήλωσαν την ικανοποίηση τους για τη θωράκιση των ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων, ενώ από τα στοιχεία απορρέει πως οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών που χρειάζονται νοσηλεία είναι άτομα που φέρουν υποκείμενα νοσήματα και πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στην ενισχυτική (αναμνηστική) δόση μετά το πέρας των 6 μηνών από την 2η δόση. Οι νοσηλευόμενοι που αποτελούν (μαζί με τους ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΑΦ και ΜΕΘ) τον σκληρό δείκτη της πανδημίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Για το περιεχόμενο των συζητήσεων της σύσκεψης θα ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση