ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βγαίνει από την καραντίνα με χαλαρώσεις ο Χατζηπαντέλα

Τι προκρίνουν οι επιδημιολόγοι

Με λιμνάζοντα νερά μοιάζει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού την αρχική μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων και την πτωτική τάση που παρουσίασαν οι δείκτες που αφορούν εισροή νοσηλευόμενων και σοβαρών περιστατικών, διαδέχθηκε μία στασιμότητα.

Η χθεσινή μάλιστα καθιερωμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας έφερε στο φως άλλα 3,374 νέα κρούσματα αλλά και 4 θανάτους, μεταξύ των οποίων 40χρονης και 47χρονου. Με τους επιδημιολόγους να επιβεβαιώνουν μέσω δηλώσεων τους πως ανέμεναν ήδη να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση θα ανέμενε κάποιος πως οι χαλαρώσεις αναμένεται να μπουν εκ νέου στον «πάγο» όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει.

Έρχονται χαλαρώσεις - Βγαίνει από την καραντίνα και βλέπει επιδημιολόγους ο υπουργός Υγείας

Η σημερινή (Τρίτη 8/2) καθιερωμένη σύσκεψη μεταξύ των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και του Μιχάλη Χατζηπαντέλα μπορεί να αναβλήθηκε λόγω αυτοπεριορισμού του υπουργού, όμως θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη (15/2) και μάλιστα μεταφέρθηκε για το πρωί (09:00). Παρά την στασιμότητα που παρατηρείται στους επιδημιολογικούς δείκτες οι πληροφορίες της «Κ» μέσα από την επιστημονική ομάδα δίνουν τον τόνο χαλαρώσεων που θα μεταφερθούν την επόμενη Τετάρτη ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου

Οι χαλαρώσεις που τοποθετούνται στο τραπέζι

Σε πρώτο πλάνο οι χαλαρώσεις θα αφορούν τους χώρους εστίασης αλλά και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης μιλώντας στην «Κ» στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν οι αυξήσεις στο μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. Σε μια προσπάθεια να «απελευθερωθούν» -στο βαθμό του δυνατού- οι χώροι αυτοί και στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας τους προκρίνεται και η επαναφορά του χορού. Στο ίδιο μήκος κύματος όπως μας ανέφερε γίνονται και οι προσπάθειες από πλευράς Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία του «έξυπνου Safepass» κάτι που θα απλοποιήσει τον έλεγχο εισόδου (και το τι χρειάζεται κάποιος για να εισέλθει σε οποιοδήποτε χώρο) ανακουφίζοντας ιδιοκτήτες και υπεύθυνους.

Απομακρυσμένο το σενάριο για ανεμβολίαστους

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, απομακρυσμένο θεωρείται σε αυτό το στάδιο το σενάριο χαλαρώσεων που να τους συμπεριλαμβάνουν. Παρ’όλα αυτά πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι προ δύο εβδομάδων είχε τεθεί από μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής το σενάριο μικρών χαλαρώσεων, που δεν βρήκε όμως πρόσφορο έδαφος από την υπόλοιπη ομάδα. Δεν αποκλείεται πάντως παρόμοιο σενάριο να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι της σύσκεψης την ερχόμενη Τρίτη αφού όπως δήλωσε στην «Κ» ο Δρ Καραγιάννης «θα μπορούσαν να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις για την παρουσία ανεμβολίαστων σε χώρους εστίασης -με την προσκόμιση αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου- ή ακόμη και η παρουσία τους σε δεξιώσεις (γάμων ή βαπτίσεων) με την παρουσίαση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση