ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσοι θάνατοι από Covid ανακοινώθηκαν μήνες μετά;

Αχταρμάς δημιουργείται στην εβδομαδιαία ενημέρωση του Υπ. Υγείας από καθυστέρηση πιστοποιητικών θανάτου

Το φαινόμενο των ετεροχρονισμένων ανακοινώσεων θανάτων, συνεχίστηκε και στην εβδομαδιαία ενημέρωση αυτής της εβδομάδας αφού από τους δέκα θανάτους που ανακοινώθηκαν, οι 4 αφορούσαν την προηγούμενη χρονιά.

Aπό την μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης και με εκκίνηση τις 30//12/2021 (ουσιαστικά από την αρχή της χρονιάς) έχουν ανακοινωθεί 568 θάνατοι από Covid-19.

Όπως είχε επεξηγηθεί και μέσω του Υπουργείου Υγείας, ο λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην καθυστέρηση της αποστολής των πιστοποιητικών θανάτου από τα νοσηλευτήρια προς την αρμόδια μονάδα του υπουργείου. Μάλιστα πέραν της καθυστέρησης, πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι ένας σημαντικός αριθμός πιστοποιητικών δεν είχε αποσταλεί καν με αποτέλεσμα να εντοπίζονται θάνατοι από την προηγούμενη ημερολογιακή χρονιά.

Από πλευράς υπουργείου τονίζεται πως έχουν γίνει επανειλημμένες εκκλήσεις προς τα νοσηλευτήρια ενώ ο έλεγχος έχει φτάσει σε μία περίοδο κοντά στα τέλη του 2021. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης και με εκκίνηση τις 30//12/2021 (ουσιαστικά από την αρχή της χρονιάς) έχουν ανακοινωθεί 568 θάνατοι από Covid-19.

Από τον αριθμό αυτό όμως, μόνο οι 485 αφορούν άτομα που κατέληξαν μέσα στο 2022 ενώ οι υπόλοιποι 83 αποτελούν ετεροχρονισμένες ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, 79 εξ’αυτών αφορούν το 2021 ενώ υπάρχουν και 4 πρόσωπα που κατέληξαν το 2020 και ανακοινώθηκαν το 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση