ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:58
 

Δεκτή η παραίτηση Νίκολσον από το Yπουργικό

Στην επιστολή του δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ΓεΣΥ

Newsroom K

Αποδεκτή έκανε το Υπουργικό την παραίτηση του Ντέβιντ Νίκολσον από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Το έγγραφο της παραίτησης του έφερε ενώπιον του Υπουργικού ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει πως αποδέχθηκε ν' αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΟΚΥπΥ αφού έλαβε υπόψη τη δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη για τη μεταρρύθμιση. Παρά την πολιτική στήριξη, όμως, ο πλέον πια Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ΓεΣΥ σημειώνοντας πως "αυτό δεν με αφορά, αλλά είναι ολοφάνερα δικό σας θέμα», αναφερόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. 

Καμιά μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας δεν είναι εύκολη, τονίζει επίσης ο ίδιος και ότι η Κύπρος έχει το πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθεια ενός καλά εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού και τη βούληση υπέρ του ΓεΣΥ των ίδιων των ασθενών.

«Οι Κύπριοι ασθενείς αξίξουν καλύτερα και είναι στη δυνατότητά μας να τους το προσφέρουμε» λέει ο κ. Νίκολσον και ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ευκαιρία που του έδωσε να εργαστεί ώστε να μπει η Κύπρος στα πολιτισμένα κράτη που προσφέρουν πλήρη υγειονομική κάλυψη στους πολίτες τους όπως τονίζει. 

Yπενθυμίζεται πως το θέμα ασυμβίβαστου σχετικά με τον διορισμό του Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον στην προεδρία του ΟΚΥπΥ απασχόλησε το τελευταίο διάστημα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρουσίασε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους πόρισμα που έλαβε από το Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, που καταδεικνύει πως υπάρχει ασυμβίβαστο όσον αφορά τη σχέση που διατηρεί ο ίδιος και η σύζυγος του με νοσηλευτήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οπως είχε αναφέρει το βράδυ της Τρίτης η «Κ», ο Σερ Νίκολσον είχε αναφέρει επανειλημμένα στον κ. Ιωάννου πως κάνει σκέψεις για αν υποβάλει την παραίτηση του.

Δηλώσεις υπουργού Υγείας

Ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την άποψη για ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον του κ. Νίκολσον, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε πως αυτή είναι η προσωπική άποψη του κ. Νίκολσον, για να σημειώσει πως ήλθε και η γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία κρίνει ότι βάσει του άρθρου 8, το οποίο είναι και αυστηρό, δεν επιτρέπεται η εργοδότηση σε οργανισμούς που είναι συναφείς με τις δραστηριότητες του.

"Απόλυτα σεβαστή η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα αλλά εν πάση περιπτώσει είχε προηγηθεί επιστολή παραίτησης του κ. Νίκολσον η οποία έγινε και αποδεκτή, και τώρα προχωρούμε να εξετάσουμε ονόματα άλλα με πρόθεση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να προτείνουμε...", είπε ο Υπουργός Υγείας

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Νίκολσον τρέχουν, χωρίς να αναφερθεί σε πιθανά ονόματα σημειώνοντας ότι «θα προτιμήσουμε επιλογή από την Κύπρο, διότι πρέπει να γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα για να υπάρχει και λιγότερος χρόνος προσαρμογής».

Ερωτηθείς επίσης για τις ανησυχίες που εκφράζονται από τους γιατρούς για τους σχεδιασμούς σε σχέση με την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, ο ο κ. Ιωάννου είπε πως δεν ανατρέπεται κάτι. «Οι σχεδιασμοί έχουν γίνει. Τώρα είμαστε στη φάση υλοποίησης. Δεν εξαρτόμαστε από άτομα»

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Έκκληση Λιλλήκα προς ΠΙΣ για ένταξη στο ΓεΣΥ

«Kύριε Λιλλήκα, μας σοβαρολογείς? Οι ΠΙΣιες δεν αντιλαμβάνονται τίποτε άλλο παρά μόνο το ΧΡΗΜΑ! »
ΑΚΑ  |  09:36

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X