ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν εκτροχιάζεται η χαλάρωση λόγω Πάσχα

Τα δεδομένα από τις ατασθαλίες συμπολιτών μας τις ημέρες του Πάσχα δεν αναμένεται να επηρεάσουν την εφαρμογή του πλάνου

Του Γιάννου Λύτρα

Η Κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έγκριση της πρότασης της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Παρ’ όλ’ αυτά, ενώ αναμενόταν ότι αρχές της τρέχουσας εβδομάδας οι επιστήμονες θα είχαν ενώπιόν τους τα αποτελέσματα ώστε να σχηματίσουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτό δεν έγινε κατορθωτό, μέχρι την Δευτέρα 27 Απριλίου. Αναμένεται, ωστόσο, ότι το παζλ θα ξεκινήσει να ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, παρά το ότι μεσολαβούν δύο σημαντικές συνεδρίες, της Διυπουργικής Επιτροπής μαζί με τους επιστήμονες και του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα.

Μιλώντας στην «Κ», ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιστημονικής ομάδας, είπε ότι η πρόταση αναμένεται ότι θα εγκριθεί, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εφικτό να αξιολογηθούν και τα δεδομένα που ενδεχομένως να προκύψουν εξαιτίας των ατασθαλιών συμπολιτών μας, κατά το τριήμερο του Πάσχα. Την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη πιθανολογείται ότι θα είναι ορατός ο βαθμός της μη συμμόρφωσης που παρατηρήθηκε κατά το εορταστικό τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά ο Δρ Καραγιάννης εκτιμά ότι, αν αυξήθηκε η μεταδοτικότητα εκείνες τις ημέρες, δεν θα είναι σε επίπεδο που να μπορεί να εκτροχιάσει τους σχεδιασμούς για σταδιακή άρση των μέτρων. Όπως είπε, δεν υπήρχε ιδιαίτερα αυξημένη διασπορά στην κοινότητα τότε, οπότε είναι απίθανο να υπάρξει κάποια ανησυχητική εξέλιξη.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου. Κατά την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, οι ειδικοί θα παρουσιάσουν το πλάνο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, ενώ την επομένη, Τετάρτη 29 Απριλίου, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση