ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίπλαρος: Απαράδεκτες απορρίψεις φαρμάκων από τον ΟΑΥ

O ΟΑΥ θα προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση, τονίζει η Γενική Διευθύντρια του οργανισμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για συνεχιζόμενη και ανεξήγητη τακτική του ΟΑΥ να απορρίπτει αιτήματα ασθενών για σωτήρια φάρμακα και θεραπείες κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, πρόκειται για τα φάρμακα OTEZLA, COLOBREATHE, STELARA, ROTIGOTINE PATCH, PEMBROLIZUMAB, καθώς και ανακουφιστικές ανοσοποιητικές ενέσεις για καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο.

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν απορριφθεί σειρά αιτημάτων, και οι εν λόγω αποφάσεις δεν είναι γραφειοκρατικά λάθη αλλά αποφάσεις που μπορούν να στερήσουν ζωές. Παράλληλα ο κ. Δίπλαρος απαιτεί την άμεση επανεξέταση όλων των απορριφθέντων αιτημάτων από ανεξάρτητη ιατρική επιτροπή, δημόσιες εξηγήσεις για τα κριτήρια και τις διαδικασίες που οδηγούν σε αυτές τις απορρίψεις, όπως επίσης και την απόδοση ευθυνών σε όσους, με αποφάσεις ή αδράνεια, στερούν τη θεραπεία από ασθενείς που δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ιφιγένεια Καμμίτση σε παρέμβαση της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε πως ο ΟΑΥ θα προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση των θεμάτων και εφόσον εντοπιστούν οποιεσδήποτε αδυναμίες θα λάβει τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση