ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δίχτυ προστασίας για παιδιά - Με μάσκες, τεστ και Safepass στο Δημοτικό

Τέλος σε γιορτές και εκδηλώσεις, κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε αυλές σχολείων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χωρίς να ξεφύγουν από τον πυλώνα που αφορά τα σχολεία, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 24/11) απλώνονται σαν δίχτυ προστασίας πάνω από τα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η αναγκαστική χρήση της προστατευτικής μάσκας που είχε μετά κόπων και μόχθων αποφευχθεί μέχρι σήμερα, μπαίνει κανονικά στην ημερήσια διάταξη αρχής γενομένης από τις 29 Νοεμβρίου για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Μάλιστα η μάσκα είναι μόνο η αρχή μίας σειράς μέτρων αφού από την ίδια ημερομηνία (29/11) τα παιδιά που εντάσσονται στο ηλικιακό εύρος 6-11 ετών οφείλουν να παρουσιάζουν Safepass με τις πρόνοιες του να συμπεριλαμβάνουν ένα από τα ακόλουθα: Α) Πιστοποιητικό ανάρρωσης τους τελευταίους 6 μήνες από τον Covid-19, Β) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test με ισχύ 7 ημερών (σε γραπτό μήνυμα ή έντυπη μορφή).

Σε συνέχεια των δράσεων και μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, όλοι οι μαθητές Δημοτικών θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση από κινητές μονάδες ενώ ‘άκυρο’ έφεραν τα μέτρα σε όλες τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και εκδηλώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση