ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυναμικά στο παιχνίδι μπαίνει η AstraZeneca

Μεγάλο αριθμό δόσεων του εμβολίου της αγγλο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας παίρνει τον Μάρτιο η Κύπρος

Του Γιάννου Λύτρα

Όπως ήταν αναμενόμενο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου θα επιταχυνθεί τον επόμενο μήνα, καθώς η AstraZeneca αρχίζει την παράδοση μεγαλύτερου αριθμού εμβολίων. Σημαντικό αριθμό δόσεων των δικών τους σκευασμάτων θα στείλουν οι Pfizer/BioNTech και η Moderna, με το Υπουργείο Υγείας να έχει στα χέρια του περισσότερα όπλα, πλέον, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία, καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος της Κύπρου ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα για εμβολιασμό.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, η Κύπρος μέσα στον Μάρτιο αναμένεται ότι θα λάβει από την AstraZeneca περίπου 107 χιλιάδες εμβόλια, από τις Pfizer/BioNTech άλλες 50 χιλιάδες δόσεις και από την Moderna ακόμα 7,5 χιλιάδες. Το παιχνίδια αναμένεται ότι θα αλλάξει με το δυναμικό μπάσιμο της AstraZeneca, οι δόσεις της οποίας μπορούν να καλύψουν απ’ ευθείας 107 χιλιάδες άτομα, χωρίς να χρειαστεί να κρατηθούν πίσω δόσεις. Υπενθυμίζεται πως η αγγλο-σουηδική παρασκευάστρια εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σκεύασμά της κατά της COVID-19 επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα όταν η δεύτερή του δόση χορηγείται μεταξύ της τέταρτης και της δωδέκατης βδομάδας μετά από την πρώτη. Την ίδια ώρα, όμως, ο λήπτης της πρώτης δόσης ξεκινά να αναπτύσσει ανοσία κατά της νόσου του νέου κορωνοϊού.

Εμβολιαστική κουλτούρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι Κύπριοι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα για εμβολιασμό, ενώ φαίνεται ότι αποδέχονται, πλέον, και το εμβόλιο της AstraZeneca, παρά την δημόσια συζήτηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Κύπριοι πολίτες διακατέχονται από εμβολιαστική κουλτούρα. Με τη συμβολική κίνηση του υπουργού Υγείας να συνοδεύσει τη μητέρα του την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο εμβολιασμού, όπου έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και με τις παραινέσεις που γίνονται από προσωπικούς ιατρούς – σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικών Ιατρών, δρα Ανδρέα Πολυνείκη –εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει εκτροχιασμός του πλάνου, κάτι που άρχισε να φαίνεται από τα ραντεβού που διευθετούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση