ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκρίθηκαν τα κυρωτικά Ν/σ για λειτουργία γραφείου ΠΟΥ στην Κύπρο

α νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων

ΚΥΠΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη τα κυρωτικά νομοσχέδια για τη Λειτουργία του Γραφείου Χώρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Κύπρο, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Υπουργού Υγείας Πόπης Κανάρη. Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και με την ψήφισή τους, ανοίγεται ο δρόμος για χρηματοδότηση, πλήρη στελέχωση και ενεργοποίηση του Γραφείου.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι έχουν ήδη τεθεί θεματικές προτεραιότητες  για τεχνική υποστήριξη από το Γραφείο που αφορούν, στην προετοιμασία για αντιμετώπιση ενδεχόμενης υγειονομικής κρίσης, τη διασφάλιση της βιωσιμότητα του ΓεΣΥ, τη σύνταξη της εθνικής στρατηγικής για την ψυχική υγεία και  την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής και ήδη για την κάθε προτεραιότητα, ετοιμάζεται ξεχωριστό σχέδιο δράσης.

"Προσβλέπουμε σε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τον ΠΟΥ μέσω του γραφείου αυτού, στην παραγωγή ποιοτικού έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει τις Υπηρεσίας Υγείας που διατίθενται στους πολίτες και στην προώθηση στρατηγικών σε νέους τομείς", αναφέρει η Υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση