ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είδε επιδημιολόγους ο Χατζηπαντέλας - Tι βρίσκεται στο τραπέζι

Ο Υπουργός Υγείας κατέγραψε τα όσα άκουσε και θα τα μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή για αποφάσεις

ΚΥΠΕ

Η πορεία των εμβολιασμών, τα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και το θέμα της επιστροφής μαθητών και φοιτητών στις σχολικές μονάδες, απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη σημερινή σύσκεψη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά τη σύσκεψη έγινε μια γενική συζήτηση για την επιδημιολογική εικόνα, τις νοσηλείες, τα εμβόλια και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν να συζητηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η σύσκεψη, όπως σημειώνουν οι πηγές δεν έλαβε αποφάσεις, ωστόσο ο Υπουργός Υγείας κατέγραψε τα όσα άκουσε και θα τα μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή για αποφάσεις.

Σε ερώτηση αν συζητήθηκαν επιπρόσθετα μέτρα ή και το ενδεχόμενο ενός lockdown, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τους Οίκους Ευγηρίας, κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, διότι, όπως σημειώθηκε βγαίνουν θετικά άτομα, πράγμα που δεικνύει ότι ίσως τα επίπεδα της ανοσίας πέφτουν και ίσως πρέπει να πάρουν μια τρίτη δόση αυτά τα άτομα.

Αναφορικά με το αν απασχόλησε τη σύσκεψη το θέμα της επιστροφής μαθητών και φοιτητών στις σχολικές μονάδες και τα Πανεπιστήμια, αντίστοιχα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη σύσκεψη ειπώθηκε ότι είναι καλό να εμβολιαστούν οι φοιτητές, ενώ οι 16χρονοι εμβολιάζονται αυτή την στιγμή.

Σημείωσαν ότι το θέμα είναι τι θα γίνει με τους 12χρονους και άνω, και συζήτησαν κάποια πράγματα, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο Υπουργικό, στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας.

Όσον αφορά τους ελέγχους σε χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη μετάδοση του κορωνοϊού, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι αφού ειπώθηκε ποιοι είναι χώροι αυτοί, σημειώθηκε ότι αρκετοί από αυτούς τους χώρους εφαρμόζουν το safe pass και απ΄ εκεί και πέρα όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, είναι θέμα επιτήρησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν λήφθηκαν αποφάσεις κατά τη σημερινή σύσκεψη, και η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την επιδημιολογική εικόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση