ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκτακτη σύσκεψη επιδημιολόγων - «Θα ξεπεράσουμε τα 1000 κρούσματα»

Τι αναφέρει ο Δρ Καραγιάννης

Της Άντρης Θρασυβούλου

Εντείνεται η ανησυχία σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευόμενων. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής (9/7). Ενώπιον των επιστημόνων θα τεθεί η επιδημιολογική εικόνα ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων. Όπως ανέφερε στην «Κ», ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, διανύουμε πλέον το τέταρτο κύμα του ιού. 

Πάντως, ο Δρ Καραγιάννης θεωρεί ότι μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι τις επόμενες ημέρες τα ημερήσια περιστατικά του ιού αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1000.

Ο κ. Καραγιάννης κρούει τον κώδωνα σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας προσθέτοντας ότι είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ειδικά στα νυχτερινά κέντρα που σύμφωνα με τον ίδιο είναι η αιτία της έξαρσης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα ώστε να διαπιστωθεί εάν αποδίδουν. Αυτό προσθέτει μπορεί να πάρει μία ή ακόμη και δύο εβδομάδες.

«Αν υπάρξει αυστηρή επιτήρηση θα ελέγξουμε την έξαρση. Εάν κάνουμε τα στραβά μάτια δεν θα το περιορίσουμε», καταλήγει ο Δρ Καραγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X