ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:34
 

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

Αναταράξεις στον Ιατρικό Σώμα μετά την επιστολή - παραίτηση του Άλκη Παπαδούρη

Ταράζεται το σκηνικό κατά το τελευταίο 48ωρο στις τάξεις του ιατρικού κόσμου μετά την επιστολή του παιδιάτρου Άλκη Παπαδούρη στην ηγεσία του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, υποβάλλοντας την παραίτηση του και αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου πως συνεργάζεται με φορείς που σκοπό έχουν την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Παπαδούρης αναφέρει μεταξύ άλλων, πως μετά τις εξελίξεις που έχει παρακολουθήσει του τελευταίο διάστημα (δημιουργία πλατφόρμας ιδιωτικής ιατρικής, μνημόνιο συναντίληψης) με ιδιαίτερη του λύπη δηλώνει ότι η πορεία που ακολουθεί το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος ουδόλως τον εκφράζει ούτε συνδικαλιστικά αλλά ούτε και ηθικά ή δεοντολογικά, αφού όπως εξηγεί, «στοχεύει σε ιδέες κοινωνικής αδικίας και ανισότητας και χειραγωγείται από μεγάλα συμφέροντα και πολιτικές ξένες προς την ιατρική και ιπποκρατική ηθική και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση του ιατρικού κόσμου».

Η παραίτηση του κ. Παπαδούρη κινητοποίησε άμεσα το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος το οποίο συγκάλεσε συνεδρία το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να συζητήσει τα όσα αναφέρονται στην επιστολή και στη συνέχεια να τοποθετηθεί συλλογικά μέσω γραπτής ανακοίνωσης επί αυτής. Μιλώντας στην «Κ» για το περιεχόμενο της επιστολής ο πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του τέως πλέον μέλος του ΣΙΣ ότι μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου τα οποία διαπραγματεύονται για το ΓεΣΥ συμμετέχουν σε σχεδιασμούς για την εξασφάλιση προσωπικών συμφερόντων όπως η «πλατφόρμα ιδιωτικής ιατρικής». Ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί περεταίρω πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος.

Τρεις απουσίες «αποβολή»

Στο ίδιο πλαίσιο ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας του ΠΙΣ, Βάσσος Οικονόμου, μίλησε στην «Κ», για την παραίτηση του Άλκη Παπαδούρη, αλλά και τι αναφέρει η νομοθεσία του Ιατρικού Σώματος σε σχέση με τα μέλη που σταματούν να παρευρίσκονται στις συνεδρίες του ΣΙΣ.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε στην «Κ», πως ο Άλκης Παπαδούρης έχει να παραστεί σε συνεδρία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ εξήγησε πως βάσει νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Ιατρικού Σώματος, δύναται η δυνατότητα να διαγραφεί ένα μέλος το οποίο έχει καταγράψει τρεις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες από τις συνεδρίας του ΣΙΣ, κάτι το οποίο δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ερωτηθείς γιατί δεν προχώρησαν στη διαγραφή του κ. Παπαδούρη, απάντησε πως δεν είναι υπόλογοι να δώσουν εξηγήσεις, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως ανάλογα έπραξαν και με ένα άλλο συνάδελφο τους οποίος «δεν ξανά ήρθε στις συνεδριάσεις, όχι για λόγους ΓεΣΥ αλλά λόγω του ότι έχασε στις εκλογές του Ιατρικού Σώματος».

Ενέργειες

Σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο κ. Παπαδούρης σε βάρος μελών του ΠΙΣ μέσω της επιστολής του ο κ. Οικονόμου, τόνισε πως δεν πρόκειται να χαριστεί κανέναν και θα εισηγηθεί στο σώμα να τον καλέσουν προκειμένου να τους αναφέρει τι είδους πληροφορίες έχει στην κατοχή του και κατά πόσο μπορούν να τεκμηριωθούν. Πρόσθεσε δε, πως στην κοινωνία που ζούμε καλώς ή κακός δεν αρκεί η ενοχή κάποιου, για να τον καταδικάσεις πρέπει να αποδείξεις την ενοχή του.

«Όταν ο κ. Παπαδούρης αναφέρει ότι έχει πληροφορίες εμείς θέλουμε να μας εξηγήσει τι πληροφορίες έχει, διότι τέτοιες πληροφορίες έχω και εγώ που είμαι μες το Συμβούλιο αλλά θέλω να μπορέσω να τεκμηριώσω και να αποδείξω, αν όντως κάποιοι που είναι μέσα στο ΣΙΣ ενώ είναι μέσα στη διαπραγματευτική ομάδα παράλληλα υποσκάπτουν το ΓεΣΥ», υπογράμμισε. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως θεωρεί ότι μπορεί να μην είναι ποινικό αδίκημα αλλά είναι θέμα ηθικής τάξης και δεοντολογίας της οποίας ο ίδιος προΐσταται. «Εάν αποδειχτεί ότι κάποιος από αυτούς εμπλέκονται σε αυτήν τη πλατφόρμα θα πάρουμε θέση και θα ασχοληθούμε, διότι δεν πρέπει να υπάρχει εξαίρεση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X