ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενισχύθηκε με 9 γιατρούς και 15 νοσηλευτές το Νοσοκομείο Αναφοράς

Ειδική ομάδα η οποία θα παραλαμβάνει τα δείγματα τα οποία θα αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Γενετικής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με εννέα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και νοσηλευτές, ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε πως «με τη βοήθεια του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Χριστίνας Γιαννάκη, ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Αναφοράς με επιστράτευση από τον ιδιωτικό τομέα, τριών παθολόγων, δύο πνευμονολόγων και τεσσάρων γενικών γιατρών. Οι γιατροί και οι 15 νοσηλευτές που στάλθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ανέλαβαν από σήμερα τα καθήκοντα τους και θα στηρίξουν την πρώτη γραμμή της ομάδας νοσηλείας».

Ο κ. Καροτσάκης εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες από βάθους καρδιάς στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, για το έργο που επιτελούν προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από κορωνοϊό».

Ανέφερε ακόμα ότι «στο πλαίσιο της στήριξης των Κοινοτήτων έχει δημιουργηθεί μία ομάδα ειδικών νοσηλευτών και άλλου προσωπικού, η οποία μετέβη στο Γηροκομείο Αθηένου προκειμένου να λάβει δείγματα τα οποία θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για εξέταση αναφορικά με τον κορωνοϊό. Ακόμα παραδόθηκε ενημερωτικό υλικό που αναφέρεται σε προστατευτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους, ενώ έγινε ενημέρωση στο προσωπικό του Γηροκομείου για τρόπους νοσηλείας των ηλικιωμένων με στόχο την καλύτερη προστασία της υγείας τους».

Εν τω μεταξύ, σημείωσε "έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα για λειτουργία έξι δωμάτια εκτός Νοσοκομείου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για βραχεία νοσηλεία ενηλίκων που παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού. Ακόμα είναι έτοιμος για λειτουργία και ο χώρος ειδικά για τα παιδιά τα οποία, αναλόγως της εξέτασης που θα διενεργείται από τους Παιδιάτρους, θα αποστέλλονται για θεραπεία στο Μακάριο Νοσοκομείο ή θα νοσηλεύονται στη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρνακας".

Ο κ. Καροτσάκης είπε ακόμα ότι «παραλήφθηκε η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και γίνονται μεγάλες προσπάθειες, έτσι ώστε μέρος της, να λειτουργήσει για να εξυπηρετηθούν συμπολίτες μας πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας μελετάται και εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας επιπρόσθετης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, που θα χρησιμοποιηθεί για νοσηλεία περισσοτέρων ασθενών αναλόγως φυσικά με το πώς προχωρούν οι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού».

Ερωτηθείς για το ζήτημα που προέκυψε και αφορά γιατρούς και νοσηλευτές που φέρονται κάνουν κατάχρηση της άδειας ασθενείας, ο Γιώργος Καροτσάκης παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι ένα τέτοιο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας. Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ούτως ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος».

Σημείωσε ότι «προς το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί Ιατρικά Συμβούλια, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να θέτουμε σε κίνδυνο συναδέλφους οι οποίοι πραγματικά εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων. Ταυτόχρονα πρέπει να φροντίσουμε όσοι δεν εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία, να βρίσκονται στο καθήκον τους, διαφορετικά είμαι αποφασισμένος να λάβω όλα εκείνα τα μέτρα που μου επιτρέπει ο Νόμος, σύμφωνα και με τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας, ώστε να προσέρχονται στην εργασία τους για να στηρίξουν συναδέλφους που βρίσκονται και δίνουν τη μάχη, στη πρώτη γραμμή».

Αφού ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο αλλά και ανά το παγκόσμιο» ο Γιώργος Καροτσάκης σημείωσε πως «κανένας δεν είναι κατοχυρωμένος ή αθάνατος και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Ο κόσμος πρέπει να εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμό του Υπουργού Υγείας και της πολιτείας, γιατί δυστυχώς από την ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, παρατηρείται ότι υπάρχουν άτομα που συναναστρέφονται και περιφέρονται άσκοπα, αγνοώντας τα διατάγματα του Υπουργού».

Εξήγησε ότι «η ανευθυνότητα ορισμένων ατόμων, θέτει σε κίνδυνο εκτός από τον εαυτό και τις οικογένειες τους και τους επαγγελματίες υγείας και τους νοσηλευτές των Νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται, με κίνδυνο τη δική τους ζωή, προσπαθώντας να βοηθήσουν κόσμο που έχει νοσήσει με κορωνοϊό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Στο καλό σενάριο, η αποκλιμάκωση των υφιστάμενων μέτρων, σύμφωνα με την τάση των επιδημιολόγων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Σε τρεις φάσεις η άρση του Lockdown

Η επαναφορά στην κανονικότητα και οι φόβοι των ειδικών για νέο κύμα της πανδημίας που θα παρατείνει τους περιορισμούς
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ