ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντάσσονται νέες ειδικότητες στο ΓεΣΥ μέχρι το τέλος του μήνα

Με την υπογραφή των συμβάσεων, θα αρχίσουν να φαίνονται οι πάροχοι στο σύστημα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάνει τις επιλογές που θέλει.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να ομαλοποιηθεί το σύστημα με την ένταξη των νέων ειδικοτήτων στο ΓεΣΥ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Μαρία Κυθραιώτου προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας για την σύναψη σύμβασης.

Όπως είναι γνωστό, από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2020, το ΓεΣΥ θα προσφέρει υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής, υπηρεσίες κοινοτικής νοσηλευτικής από νοσηλευτές γενικής και ψυχιατρικής νοσηλευτικής, καθώς επίσης και υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, κλινικής διαιτολογίας και κλινικής ψυχολογίας.

Οι εγγραφές των επαγγελματιών υγείας στο ΓεΣΥ βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Οι διαβουλεύσεις με τους διάφορους Συνδέσμους επαγγελματιών υγείας συνεχίζονται εντατικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι φυσιοθεραπευτές. Συγκεκριμένα 250 φυσιοθεραπευτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 50 από αυτούς. Ενδιαφέρον από άλλες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Αρχίσαμε την διαδικασία. Ο Οργανισμός εργάζεται πυρετωδώς. Εργαζόμαστε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας για την σύναψη σύμβασης. Υπάρχει η έγκριση των αιτήσεων και εφόσον εγκριθούν οι αιτήσεις ακολουθεί η διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων. Λόγω της πανδημίας η σύναψη συμβολαίων δεν γίνεται στον Οργανισμό αλλά γίνεται με διάφορους τρόπους γι αυτό και θα πάρει περισσότερο χρόνο», είπε η κ. Κυθραιώτου.

Με την υπογραφή των συμβάσεων, συνέχισε, θα αρχίσουν να φαίνονται οι πάροχοι στο σύστημα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάνει τις επιλογές που θέλει.

«Η διαδικασία έχει μια εβδομάδα που άρχισε. Για να ομαλοποιηθεί το σύστημα θα πάρει αρκετό καιρό. Εμείς αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρχουν αρκετοί πάροχοι εγγεγραμμένοι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό», σημείωσε.

Εξήγησε ότι πολλοί επαγγελματίες υγείας αναμένουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν σε σύμβαση από τους Συνδέσμους τους, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ.

Κληθείσα να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγγραφή επαγγελματιών υγείας στο σύστημα, η κ. Κυθραιώτου ανέφερε ότι αυτό δεν οφείλεται στον ΟΑΥ. «Τώρα αρχίσαμε την όλη διαδικασία εγγραφής επαγγελματιών υγείας και τέλος του μήνα θα είναι διαφορετική η εικόνα», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει από την εμπλοκή του στη διαφθορά

«Όταν γιά πρώτα φορά όλοι οι νοήμονες πολίτες της διαλυμένης και λεηλατημένης πλέον Κύπρου των Ελλήνων ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:14

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση