ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντονες ανησυχίες Εργοθεραπευτών ενόψει της επικείμενης ένταξης τους στο ΓεΣΥ

Ο ΟΑΥ δεν έχει επιδείξει καμία ουσιαστική πρόθεση να προχωρήσει σε συνάντηση μαζί τους, αναφέρει σε ανακοίνωση τους ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την έντονη δυσαρέσκειά του, για τον τρόπο χειρισμού της ένταξης στο ΓεΣΥ των άλλων επαγγελματιών υγείας, κατά την 2η φάση, από πλευράς του ΟΑΥ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, ο οποίος διερωτάται πώς γίνεται να παραγκωνίζεται με τέτοιο πρωτοφανή τρόπο ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, όντας το μόνο θεσμοθετημένο σώμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι Εργοθεραπευτές της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών αναφέρει ότι με λύπη παρατηρεί ότι, ενόψει της επικείμενης ένταξης του στο ΓεΣΥ, ο ΟΑΥ δεν έχει επιδείξει καμία ουσιαστική πρόθεση να προχωρήσει σε συνάντηση μαζί τους.

«Διερωτόμαστε», αναφέρει, «πραγματικά πως γίνεται να παραγκωνίζεται με τέτοιο πρωτοφανή τρόπο ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, όντας το μόνο θεσμοθετημένο σώμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι Εργοθεραπευτές της Κύπρου».

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών απαιτεί, αναφέρει, τον ανάλογο σεβασμό από τον ΟΑΥ προς τους επαγγελματίες υγείας και δει στα εκλεγμένα όργανα που τους αντιπροσωπεύουν και τον καλεί «σε ειλικρινή και όχι προσχηματικό διάλογο».

Εξηγεί περαιτέρω ότι από τις 21 Ιανουαρίου 2020 έχει ζητηθεί από τον Παγκύπριο Σύλλογο Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ) όπως προτείνει διαγνωστικές ομάδες ασθενών που χρήζουν εργοθεραπευτικής παρέμβασης, με σκοπό την κάλυψη τους από τον ΟΑΥ μέσα στα πλαίσια του ΓεΣΥ και σημειώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέργησε άμεσα και έχει στείλει εισηγήσεις επί του θέματος στις 15 Απριλίου 2020.

Όπως προσθέτει «μετά μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στάλθηκαν και τέθηκαν υπό συζήτηση με όλους τους άλλους κοινωνικούς ετέρους πλην των Επαγγελματικών Συλλόγων που εκπροσωπούν τους άλλους Επαγγελματίες Υγείας, νέοι προτεινόμενοι πίνακες διαγνώσεων και αριθμοί επισκέψεων», συμπληρώνοντας ότι «με την ενέργεια αυτή για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση ειλικρινή διαλόγου από μέρους του ΟΑΥ».

Επιπλέον, αναφέρει ότι έχουν σταλεί προς τον ΟΑΥ επανειλημμένα επιστολές (ημ. 10/01/2020, 15/04/2020 και 11/06/2020) με εισηγήσεις και προβληματισμούς που αφορούν την ένταξη των Εργοθεραπευτών στο ΓεΣΥ και ζητήθηκαν οι αυτονόητες διευκρινήσεις και εξασφαλίσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά τα παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση