ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Υγείας - Πρόταση νόμου για ασφάλιση γιατρών για αμέλεια

Η πρόταση νόμου αφορά τη σύναψη ασφαλιστικής κάλυψης έναντι αστικής ευθύνης για επαγγελματική αμέλεια των ιατρών

ΚΥΠΕ

Την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, εξετάζοντας τη δυνατότητα θεσμοθέτησης υποχρεωτικής ασφάλισης των γιατρών, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου, η πρόταση νόμου αφορά τη σύναψη ασφαλιστικής κάλυψης έναντι αστικής ευθύνης για επαγγελματική αμέλεια των ιατρών ως προϋπόθεση για να πάρει κάποιος ιατρός την ετήσια του επαγγελματική του άδεια για να ασκεί τα καθήκοντα του.

«Είναι μια πρόταση η οποία αγκαλιάστηκε για τη φιλοσοφία της από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», είπε, σημειώνοντας ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι προς όφελος και των ασθενών αλλά είναι και κάτι που το ζητούν και οι ίδιοι οι γιατροί με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

«Υπήρξαν κάποιοι επιμέρους προβληματισμοί και ανησυχίες όσον αφορά κάποια λεκτικά σημεία αλλά και τη συμπερίληψη κάποιων συγκεκριμένων ομάδων μέσα στην πρόταση νόμου καθώς επίσης και κάποιες μεταβατικές διατάξεις», ανέφερε η κ. Ορφανίδου, προσθέτοντας ότι τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν ακολούθως στην κατ’ άρθρο συζήτηση.

Στόχος είναι, όπως είπε, να περάσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η πρόταση νόμου που θα καλύπτει αυτό το νομικό κενό που υπάρχει σήμερα ως νομική υποχρέωση για όλους τους γιατρούς. Εξήγησε, δε, ότι η πρόνοια αυτή υπάρχει για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, λόγω της νομοθεσίας που το διέπει, όμως η πρόταση νόμου επιδιώκει να αφορά το σύνολο των γιατρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση