ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαναλειτουργεί ο Παθολογικός και Πνευμονολογικός θάλαμος του ΓΝ Πάφου

Όπως αναφέρεται οι δύο θάλαμοι λειτουργούσαν από τις 4 Απριλίου ως θάλαμος ύποπτων περιστατικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Eπαναλειτουργεί οτην Παρασκευή (15/05) ο Παθολογικός και Πνευμονολογικός θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με την διεύθυνση του ΓΝ Πάφου.

Όπως αναφέρεται οι δύο θάλαμοι λειτουργούσαν από τις 4 Απριλίου ως θάλαμος ύποπτων περιστατικών. Από σήμερα τα ύποπτα περιστατικά θα νοσηλεύονται πια σε μονόκλινο δωμάτιο που θα διαθέτει η κάθε κλινική , μέχρι την επιβεβαιωτική εξέταση για τον κορωνοϊό, που θα γίνεται στο εργαστήρι του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου . Παράλληλα, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή για τον covid- 19 του Νοσοκομείου Πάφου, Δρ Ιωσήφ Μουτήρη, μετακινείται η Μονάδα Βραχείας νοσηλείας από το χώρο της Ψυχικής Υγείας σε άλλο μικρότερο χώρο και από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει το Τμήμα Ψυχικής Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Επιστημονικός Διευθυντής για τον COVID- 19 η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία λόγω του μειωμένου αριθμού κρουσμάτων, παγκύπρια και της προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού για τη μοριακή εξέταση για κορωνοϊό, που θα τους επιτρέπει, όπως είπε, να έχουν το αποτέλεσμα εντός 60 λεπτών. Το Γενικό Νοσοκομείο Ν Πάφου επιστρέφει στην προ COVID-19 εποχή με αυξημένα όμως μέτρα προστασίας για ασθενείς και προσωπικό, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων όπως συνέβη το Μάρτιο. Τα μέτρα αυτά και άλλα, σημείωσε ο Δρ Μουτήρης συζητήθηκαν χτες, στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή Λεμεσού – Πάφου και πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ μεταξύ 4ης Μαρτίου και 9ης Απριλίου εξετάστηκαν στο Ιατρείο Διαλογής – Βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Πάφου, 100 ασθενείς, με ένα ή περισσότερα συμπτώματα για COVID- 19 . Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου 19 η παραπομπή των ασθενών γινόταν από το ΤΑΕΠ, τους προσωπικούς ιατρούς και τις κλινικές. Ο Δρ. Μουτήρης σημείωσε, πως πέραν της κλινικής εξέτασης , όλοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε αιματολογικές, βιοχημικές και ακτινολογικές εξετάσεις καθώς και στη μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό και τη γρίπη.

Σε σχέση με την ηλικιακή κατανομή των ασθενών πρόσθεσε πως 5 ασθενείς ήταν κάτω των 20 ετών, και 4 άνω των 90. Η δε μεγαλύτερη κατανομή αφορά τις ηλικίες 70- 89 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |  Πάφος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X