ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιδημιολογική πρωτιά για Λεμεσό - Η κατάταξη των άλλων επαρχιών

Τι δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων 14 ημερών με την Πάφο να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μια ματιά στα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων 14ων ημερών είναι αρκετά για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την τακτική που ακολουθείται στη Λεμεσό για αναχαίτηση της πανδημίας. Πέρα από τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το εύρος των νέων μέτρων που θα κλειδώσουν την Παρασκευή η αθροιστική επίπτωση στην Λεμεσό τις τελευταίες 14 ημέρες παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πάνω από τα όρια ασφαλείας. Εάν και κινείται η αθροιστική επίπτωση κάτω από 500/100,000, και έχει καταγράψει μείωση το τελευταίο διάστημα, η Λεμεσός εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, περισσότερο από τις άλλες Επαρχίες.

Η Λεμεσός με αριθμούς

Πέρα από τη γενική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στους επιμέρους δείκτες η κατάσταση δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Τις τελευταίες 14 μέρες, το 44% των διαγνώσεων προέρχεται από τη Λεμεσό (4/10 άτομα που εντοπίζονται θετικά είναι από την Λεμεσό), ενώ τις τελευταίες 7 μέρες, το αντίστοιχο ποσοστό των διαγνώσεων που προέρχεται από τη Λεμεσό είναι στο 41%. Επίσης το 50% των νοσηλευόμενων με COVID 19 είναι από την Λεμεσό. Δηλαδή 1 στα 2 άτομα που νοσηλεύονται είναι από την Λεμεσό. Το 74% των θανάτων που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο είναι από την Λεμεσό. Δηλαδή, 3 στα 4 άτομα που πέθαναν, από COVID-19 τον Νοέμβριο ήταν από Λεμεσό.

Η Πάφος

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα αναμφίβολα, το βάρος πέφτει στην Λεμεσό, όπου ο στόχος είναι να μειωθεί περαιτέρω το φορτίο νοσηρότητας. Ωστόσο δεν είναι μόνο η Λεμεσός που παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή από τους επιδημιολόγους. Προβληματισμός επικρατεί για σχεδόν ολόκληρη την Κύπρο, καθώς οι αριθμοί είναι μεγάλοι σε Παγκύπρια κλίμακα. Και οι άλλες Επαρχίες, πλην της Πάφου, παρουσιάζουν άνοδο. Τα στοιχεία της 25ης Νοεμβρίου και 26ης Νοεμβρίου θα αναλυθούν εκ νέου από την επιδημιολογική ομάδα, ώστε στη νέα σύσκεψη την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δοθούν όσο το δυνατό πιο επικαιροποιημένα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
Τα γραπτά μηνύματα είναι άγνωστο εάν στο τέλος του μήνα θα καταργηθούν

Με το σταγονόμετρο η άρση του lockdown

Ετοιμάζεται το πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων από τον Φεβρουάριο με την προϋπόθεση να συνεχισθεί η ημερήσια επιδημιολογική ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ