ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερωτήματα γιατρών προς ΟΚΥπΥ για 3χρονη που έχρηζε νοσηλείας

Αχρείαστη καθυστέρηση και ταλαιπωρία της οικογένειας του παιδιού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κοινή επιστολή με μια σειρά από ερωτήματα για τα οποία ζητούν απαντήσεις απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η επιστολή εστάλη με αφορμή το περιστατικό ασθενή τριών ετών, η οποία σύμφωνα με την θεράποντα ιατρό της που είναι ιδιώτης παιδίατρος, μη συμβεβλημένη με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, έχρηζε εισαγωγής για νοσηλεία στο νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ στην Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται, αντί το περιστατικό να ακολουθήσει την αναμενόμενη πορεία της άμεσης εισαγωγής για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση στο νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’, μέσω του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας όπου και αποτάθηκε αρχικά, παρατηρήθηκε μια αχρείαστη καθυστέρηση και ταλαιπωρία της οικογένειας του παιδιού λόγω της μη εγγραφής του μέχρι σήμερα σε λίστα προσωπικού ιατρού του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Τα ερωτήματα που τίθενται στην επιστολή είναι αν αποτελεί προϋπόθεση για να νοσηλευτεί οποιοσδήποτε δικαιούχος του ΓεΣΥ σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ για επείγον περιστατικό, η εκ των προτέρων εγγραφή του σε λίστα προσωπικού ιατρού συμβεβλημένου με τον ΟΑΥ και αν δικαιούχος του ΓεΣΥ, ο οποίος επιλέγει να παρακολουθείται από μη συμβεβλημένο με τον ΟΑΥ ιατρό, δύναται να παραπεμφθεί από τον ιατρό της επιλογής του για νοσηλεία επείγοντος περιστατικού σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ.

«Τι θα συμβεί με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ ως προς την νοσηλεία δικαιούχων στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ; Δικαιούχοι θα θεωρούνται μόνο οι εγγεγραμμένοι σε λίστες προσωπικών ιατρών του ΟΑΥ; Έχει ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ λειτουργούν τα μοναδικά στην Κύπρο τριτοβάθμια κέντρα εντατικής νοσηλείας νεογνών και παιδιών», προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση