ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:49
 

Ερωτήματα γιατρών προς ΟΚΥπΥ για 3χρονη που έχρηζε νοσηλείας

Αχρείαστη καθυστέρηση και ταλαιπωρία της οικογένειας του παιδιού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κοινή επιστολή με μια σειρά από ερωτήματα για τα οποία ζητούν απαντήσεις απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η επιστολή εστάλη με αφορμή το περιστατικό ασθενή τριών ετών, η οποία σύμφωνα με την θεράποντα ιατρό της που είναι ιδιώτης παιδίατρος, μη συμβεβλημένη με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, έχρηζε εισαγωγής για νοσηλεία στο νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ στην Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται, αντί το περιστατικό να ακολουθήσει την αναμενόμενη πορεία της άμεσης εισαγωγής για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση στο νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’, μέσω του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας όπου και αποτάθηκε αρχικά, παρατηρήθηκε μια αχρείαστη καθυστέρηση και ταλαιπωρία της οικογένειας του παιδιού λόγω της μη εγγραφής του μέχρι σήμερα σε λίστα προσωπικού ιατρού του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Τα ερωτήματα που τίθενται στην επιστολή είναι αν αποτελεί προϋπόθεση για να νοσηλευτεί οποιοσδήποτε δικαιούχος του ΓεΣΥ σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ για επείγον περιστατικό, η εκ των προτέρων εγγραφή του σε λίστα προσωπικού ιατρού συμβεβλημένου με τον ΟΑΥ και αν δικαιούχος του ΓεΣΥ, ο οποίος επιλέγει να παρακολουθείται από μη συμβεβλημένο με τον ΟΑΥ ιατρό, δύναται να παραπεμφθεί από τον ιατρό της επιλογής του για νοσηλεία επείγοντος περιστατικού σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ.

«Τι θα συμβεί με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ ως προς την νοσηλεία δικαιούχων στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ; Δικαιούχοι θα θεωρούνται μόνο οι εγγεγραμμένοι σε λίστες προσωπικών ιατρών του ΟΑΥ; Έχει ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ λειτουργούν τα μοναδικά στην Κύπρο τριτοβάθμια κέντρα εντατικής νοσηλείας νεογνών και παιδιών», προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το ψύλλο τον έκαναν κάμηλο οι άσπονδοι φίλοι του ΓεΣΥ. Την επόμενη φορά θα κάνουν παράπονο γιατί ο γιατρός δεν πρόσφερε καφέ στον ασθενή!!

CGA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X