ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτσι θα επανεκκινήσουν γυμναστήρια και αθλητισμός

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες της «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ετοιμάστηκε σχέδιο δράσης για άρση των μέτρων στον τομέα του αθλητισμού. Το πλάνο υποβλήθηκε στην διυπουργική Τεχνική Επιτροπή για έγκριση και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για να λάβει το πράσινο φως την Τετάρτη.

Όπως πληροφορείται η «Κ», το σχέδιο δράσης προβλέπει επανεκκίνηση του αθλητισμού σε φάσεις, αρχίζοντας από τις 8 Φεβρουαρίου. Στην Α’ Φάση θα επιτρέπεται η ατομική προπόνηση με τη συμμετοχή max 5 ατόμων, περιλαμβανομένου και του προπονητή (δλδ 4+1) σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (περιλαμβανομένων και κολυμβητηρίων ανοιχτού χώρου).

Σε ότι αφορά στα γυμναστήρια θα μπορούν να λειτουργούν εκτός του κλειστού χώρου του γυμναστηρίου με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων, περιλαμβανομένου και του γυμναστή (4+1).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εργαστηριακός έλεγχος των αθλούμενων και των προπονητών και ακολουθώς σε εβδομαδιαία βάση το 50% των ατόμων της αθλητικής εγκατάστασης (κάτω των 12 ετών δεν είναι υποχρεωτικό το τεστ).

Για την αποστολή sms για άθληση (αρ. 6) για ανήλικα τέκνα θα πρέπει να υπάρχει ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης.

Να σημειωθεί ότι επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων θα γίνεται από τον ΚΟΑ και τις αρμόδιες Ομοσπονδίες.

Σε σχέση με την επανέναρξη των προπονήσεων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Β’, Γ’ Κατηγορία, κοκ) υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία ωστόσο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση