ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:32
 

Εuropa Donna: Επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε νέους γυναικολογικούς καρκίνους

Κατά το 2018 εξετάστηκαν συνολικά 8.158 γυναίκες, από τις οποίες οι 740 χρειάστηκαν περαιτέρω διερεύνηση

Newsroom K

Την πρόθεση της να εντάξει και νέους, επιπρόσθετους γυναικολογικούς καρκίνους, πέραν του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσε η EUROPA DONNA Κύπρου.

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, με την ευκαιρία της «Ημέρας της Γυναίκας» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EUROPA DONNA Κύπρου και Πρόεδρος της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, Στέλλα Κυριακίδου, επισήμανε ότι «οι πόρτες της EUROPA DONNA Κύπρου, θα ανοίξουν σύντομα και σε γυναίκες με καρκίνο της μήτρας, σε γυναίκες με καρκίνο του τραχήλου, αλλά και σε γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών».

Η κ. Κυριακίδου, μεταφέροντας το χαιρετισμό της Προέδρου της EUROPA DONNA Κύπρου Εύης Παπαδοπούλου, ανέφερε ακόμη ότι η πρόθεση του Συνδέσμου να επεκταθεί και σε νέες μορφές καρκίνου, έρχεται ως συνέχεια των σχετικών αποφάσεων, που έλαβε πρόσφατα και η Ομοσπονδία της EUROPA DONNA Ευρώπης, σχετικά με τη συμπερίληψη και άλλων μορφών γυναικολογικού καρκίνου στα προγράμματα και τις υπηρεσίες της.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι οι πόρτες της Europa Donna Κύπρου είναι ανοικτές, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες με καρκίνο του μαστού.

«Ο καρκίνος», σημείωσε, «δεν κάνει διακρίσεις για αυτό και οι υπηρεσίες μας, είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν και τους άνδρες με καρκίνο του μαστού, οι οποίοι έχουν ανάγκη την ίδια ακριβώς φροντίδα και στήριξη, όπως και οι γυναίκες».

Μιλώντας ως Πρόεδρος της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, η κ. Κυριακίδου τόνισε παράλληλα ότι «είναι ανάγκη όπως το πληθυσμιακό πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού επεκταθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου το οποίο θα περιλαμβάνει και τον εμβολιασμό σε αγόρια».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε, τονίζει ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο όλων των μορφών καρκίνου, μπορεί να αποτραπεί.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, στο πλαίσιο του δικού της χαιρετισμού, αναφέρθηκε στην προσφορά και τη δράση του Κέντρου Μαστού και επισήμανε ότι «κατά το 2018, εξετάστηκαν συνολικά 8.158 γυναίκες, από τις οποίες οι 740 χρειάστηκαν περαιτέρω διερεύνηση, είτε με στερεοτακτική βιοψία, είτε με βιοψία δια λεπτής βελόνης».

Επιπλέον, σημείωσε, «χειρουργήθηκαν 210 περιστατικά και αποκαταστάθηκαν με ογκοπλαστική δύο σταδίων από τους πλαστικούς χειρουργούς, 184 μαστοί, ώστε οι γυναίκες να έχουν αισθητική και ψυχολογική ολότητα».

Κατάληξε λέγοντας ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται πλέον από το Κέντρο Μαστού στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X