ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurostat: Στο 6% του ΑΕΠ η κοινωνική προστασία για ασθενείς στην Κύπρο

Σχεδόν σε όλες οι χώρες της ΕΕ καταγράφηκε μείωση των εν λόγω δαπανών σε σχέση με το 2021.

ΚΥΠΕ

Στο 6,0% του ΑΕΠ στην Κύπρο και στο 8,1% σε επίπεδο ΕΕ βρίσκονταν το 2022 οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας σε περίπτωση ασθένειας και για υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τις κοινωνικές δαπάνες που παρέχουν σε εθελοντική βάση τα κράτη μέλη και που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Το ποσοστό αυτό παρέμεινε στα ίδια επίπεδα στην Κύπρο το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ σε επίπεδο ΕΕ μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες (πμ) σε σχέση με το προηγούμενο έτος (8,5%).

Μεταξύ των 24 κρατών μελών της ΕΕ για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμες εκτιμήσεις στοιχείων για το 2022, οι δαπάνες ασθένειας και υγειονομικής περίθαλψης κοινωνικής προστασίας ήταν υψηλότερες στη Γαλλία (10,0% του ΑΕΠ), τη Γερμανία (9,7%), τη Σλοβενία (8,6%), την Αυστρία (8,5%) και το Βέλγιο (7,8%), ενώ ήταν χαμηλότερες στη Βουλγαρία (4,2%), την Ιρλανδία (4,6%), την Ουγγαρία, τη Λιθουανία (και οι δύο 4,7%) και την Εσθονία (4,8%).

Σχεδόν σε όλες οι χώρες της ΕΕ καταγράφηκε μείωση των εν λόγω δαπανών σε σχέση με το 2021. Η μεγαλύτερη μείωση των δαπανών ασθένειας και υγειονομικής περίθαλψης καταγράφηκε στη Βουλγαρία (-1,1 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (-0,9 πμ), τη Λιθουανία και την Ιρλανδία (και οι δύο -0,8 πμ).

Οι μόνες χώρες της ΕΕ που ανέφεραν αύξηση ήταν το Λουξεμβούργο (+0,3 πμ) και η Σλοβενία (+0,1 πμ), ενώ η Κύπρος διατήρησε τις δαπάνες της στα επίπεδα του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση