ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Φ. Φαίδωνος: Nα κρατηθεί ανοικτό το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Ο Δήμαρχος Πάφου, απηύθυνε έκκληση προς όλους να επιδείξουν ψυχραιμία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σαφές μήνυμα ότι το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου πρέπει να μείνει ανοικτό, έστειλε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Πάφου, απηύθυνε έκκληση, προς όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, να μην προχωρούν σε επικίνδυνες προσεγγίσεις, σημειώνοντας, πως στο πλαίσιο αυτής της πανδημίας έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και πως η πόλη και Επαρχία της Πάφου χρειάζεται ανοικτό Γενικό Νοσοκομείο.

Κάλεσε τους υπεύθυνους που έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη, να φροντίσουν να λάβουν όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, αυστηρά και ξεκάθαρα, όπως είπε, προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ΓΝ Πάφου.

«Ουαί και αλίμονο, με τις πρώτες δυσκολίες και τα πρώτα λάθη να πρέπει να κλείνουμε τα νοσοκομεία σε μια επαρχία με 100 χιλ. κατοίκους, σε μια επαρχία στην οποία έχει καταγραφεί το 40% των κρουσμάτων, αλλά και σε μια επαρχία που έχουμε πέντε κλινικές ιδιωτικές μικρού και μεσαίου μεγέθους»

Επεσήμανε πως αυτό που χρειάζεται, είναι «να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μείνει ανοικτό το ΓΝ Πάφου».

Ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι τα πάντα αυτές τις μέρες που πανδημίας που διανύουμε πρέπει να λέγονται με “το όνομα τους”, σημειώνοντας πως χρειάζεται ψυχραιμία και υπευθυνότητα, αφού ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός, όπως είπε.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε περαιτέρω πως αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να αποφευχθεί ο πανικός, αλλά και να έχουμε πάντα κατά νου ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, δηλαδή να μην στείλουμε ένα μήνυμα ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Χρειάζεται, είπε, «ψυχραιμία, στρατηγική, και η λήψη γρήγορων αποφάσεων ,αλλά και τα άτομα που λαμβάνουν τις αποφάσεις να έχουν υψηλό δείκτη αντανακλαστικών, δηλαδή σε κατάσταση πανδημίας δεν έχεις το χρόνο του “περίμενε”».

Tην ώρα είπε, που καλούνται όλοι να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση χρειάζονται ξεκάθαρες οδηγίες και αποφάσεις και όλοι να εφαρμόζουν και να υπακούσουν στις οδηγίες και να μην προσπαθεί ο καθένας να τις ερμηνεύει αλλά και να τις εφαρμόζει, όπως νομίζει.

Πρόσθεσε, τέλος, πως την ώρα της διαχείρισης της κρίσης, πρέπει να μιλούν οι ειδικοί και όχι ο όχλος και όλοι οι υπόλοιποι να ακολουθούμε και να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X