ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φυλακτού: Για τους εμβολιασμένους η χαλάρωση των μέτρων για διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων

Τα οδοφράγματα μπαίνουν στην κατηγορία 2, δηλαδή υπάρχει υποβάθμιση κατηγορίας και χαλάρωση μέτρων

ΚΥΠΕ

Στη χαλάρωση των μέτρων για τη διέλευση των εμβολιασμένων κατά της COVID-19 μέσω των οδοφραγμάτων αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλακτού.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φυλακτού είπε πως «τα οδοφράγματα μπαίνουν στην κατηγορία 2, δηλαδή υπάρχει υποβάθμιση κατηγορίας και χαλάρωση μέτρων» που αφορά τους εμβολιασμένους, οι οποίοι από τη Δευτέρα δεν θα χρειάζονται τεστ για τις διελεύσεις τους.
 
«Θα μπορεί να γίνεται η διέλευση των εμβολιασμένων χωρίς τεστ», είπε ο κ. Φυλακτού, σημειώνοντας πως «τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Για τους ανεμβολίαστους χρειάζεται τεστ 72 ωρών, με εξαίρεση για τους μαθητές σχολείων και τους κατοίκους Κάτω Πύργου όπου εκεί χρειάζεται εβδομαδιαίο τεστ», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο κοινά αποδεκτό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί έγινε διαφορετικός προγραμματισμός από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
«Όμως μέσα από μια πλατφόρμα η οποία εξελίσσεται, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, θα μπορεί να αναβαθμιστεί η διαδικασία αιτήσεων από Τουρκοκύπριους, έτσι ώστε να μπορεί να τους εκδίδεται το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση