ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμοι για δυναμική αντίδραση και οι γιατροί της ΠΑΣΥΔΥ

Δεν είμαστε επαίτες, ούτε επιστήμονες δεύτερης κατηγορίας, τονίζουν μέσω ανακοίνωσής τους

Newsroom K

Ως μη ικανοποιητικό και κατά πολύ κατώτερο των προσδοκιών των ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο της πρότασης η οποία τους επιδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης 12/12. Με ανακοίνωση της η συντεχνία ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου αποφάσισε όπως σε συνεδρία του τις προσεχείς μέρες, μελετήσει αναλυτικά και με σοβαρότητα τις πρόνοιες της πρότασης, με στόχο τη διαμόρφωση συγκεκριμένης αντιπρότασης επί όλων των σημείων που χρήζουν βελτίωσης.

Η αντιπρόταση θα κατατεθεί επίσημα μέσω της Ad-hoc επιτροπής στον ΟΚΥπΥ, από τον οποίο ο κλάδος θα αναμένει άμεσα απάντηση προς ικανοποίηση των «δίκαιων αιτημάτων των ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων». Σε περίπτωση που υπάρξει κωλυσιεργία από τον ΟΚΥπΥ, ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ θα είναι αναγκασμένος να αντιδράσει δυναμικά, με όποια μέτρα κρίνει αναγκαία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ. του Κλάδου επιθυμεί για μια ακόμη φορά να επανατονίσει, ότι ως ιατροί στα κρατικά νοσοκομεία δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ούτε επαίτες αλλά ούτε και δεύτερης κατηγορίας επιστήμονες, αλλά καταξιωμένους λειτουργούς που εκτελούν τα καθήκοντά τους καθημερινά με αφοσίωση και προσήλωση, για να μπορέσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια να επιβιώσουν και να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς. Θεωρούμε ότι η ορθή λύση του θέματος αυτού θα σμικρύνει τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου ιατρικού τομέα, θα θέσει τις βάσεις για την παραμονή των Ειδικών Ιατρών στα Κρατικά Νοσοκομεία και θα συμβάλει στην προσέλκυση νέων ιατρών καθιστώντας τα Δημόσια Νοσοκομεία βιώσιμα και ανταγωνιστικά», αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X