ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γίνεται αποδεκτό από την αστυνομία το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό;

Διευκρινίσεις από τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας για τους ελέγχους σε χώρους συγχρωτισμού

Της Ιωάννας Κυριάκου

Αποδεκτό από τις Αρχές ως τεκμήριο εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 και διενέργειας τεστ στους χώρους όπου απαιτείται safepass είναι το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Ως εκ τούτου οι πολίτες που παρουσιάζουν το πιστοποιητικό αντί το χαρτί που τους δίνεται στα σημεία δειγματοληψίας δεν καταγγέλλονται, δήλωσε στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο στους πολίτες για μη κατοχή safepass ανέρχεται στα 300 ευρώ, ενώ για τους ιδιοκτήτες υποστατικών το πρόστιμο εκτιμάται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, αν ένας πολίτης καταγγελθεί δεύτερη φορά τότε ξανά παίρνει πρόστιμο, ωστόσο εάν η αμέλεια είναι κατάφωρη ή καταγγελθεί πολλές φορές τότε παραπέμπεται στο δικαστήριο. Σημείωσε ακόμη πως εάν κάποιος πολίτης εντοπιστεί σε υποστατικό χωρίς safepass θα καταγγέλλεται τόσο ίδιος, όσο και ο ιδιοκτήτης που του επέτρεψε την είσοδο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ανδρέου, υπήρξαν περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν χθες σε υποστατικό στην Πάφο, για διερεύνηση περιστατικού, που αφορούσε παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Εντός του υποστατικού, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν νεαρό άντρα, ο οποίος δεν έφερε σωστά την προστατευτική του μάσκα, δεν τηρούσε τις αποστάσεις, ενώ είχε αρνηθεί προηγουμένως να επιδείξει safepass σε προσωπικό ασφαλείας. Το εν λόγω πρόσωπο αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στα μέλη της Αστυνομίας, άρχισε να φωνάζει και να προκαλεί ανησυχία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και την περασμένη Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση