ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η απάντηση της Αννίτας στη μικρή Ολυμπία που πάσχει από λευχαιμία

Διευθετήθηκε ο διορισμός για εκπαιδευτικό πλήρους απασχόλησης στο Παιδογκολογικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απάντηση στα αιτήματα της μικρής Ολυμπίας που πάσχει από λευχαιμία έδωσε με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ» η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Ολυμπία συγκίνησε το βράδυ της Πέμπτης (15/02) τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της έκθεσης «Με μια χρυσή κορδέλα», στο αίθριο της Βουλής, περιγράφοντας σε ομιλία της τα όσα βίωσε και βιώνει μαζί με τα άλλα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό. Ζήτησε την δημιουργία ενός καινούργιου παιδιατρικού νοσοκομείου, μια δασκάλα αποκλειστικά για τα παιδιά που νοσηλεύονται και ένα ψυχολόγο αποκλειστικά για τον θάλαμό τους.

Η ομιλία της μικρής Ολυμπίας

Όπως έγραψε η κα Δημητρίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο «Χ», σε επικοινωνία που είχε με την Υπουργό Παιδείας διευθετήθηκε ο διορισμός για εκπαιδευτικό πλήρους απασχόλησης στο Παιδογκολογικό και γίνονται προσπάθειες για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση, πριν απ' τον Σεπτέμβρη. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει, «μαζί με όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής θα εγγράψουμε σχετικό θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Αυτούσια η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου

Η αγαπημένη μας #Ολυμπία, που ακούσαμε με συγκλονισμό και τόση προσοχή χθες, στην εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την #ΠαγκόσμιαΗμέρα κατά του #ΠαιδικούΚαρκίνου, είναι η φωνή όλων των παιδιών μας που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους.

Κάθε λέξη από όσα ζήτησε είναι ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο ολόκληρης της κοινωνίας και της πολιτείας.

Στεκόμαστε με τα παιδιά μας και τους δικούς τους. Να μην νιώθουν ποτέ μόνοι σ' αυτή τη μεγάλη μάχη, για τη ζωή.

Πιανόμαστε χέρι- χέρι, πέρα από κομματικές αποχρώσεις σε αυτό τον αγώνα, για να δημιουργήσουμε αλυσίδα ζωής. Για να υλοποιήσουμε απ' το πρώτο λεπτό, όσα ζήτησαν τα παιδιά. Και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

-        Αποκλειστική δασκάλα για την εκπαίδευσή τους.

-        Ψυχολόγο για στήριξη στον αγώνα τους.

-        Επισκέψεις και επαφή με την πολιτεία, σε τακτική βάση, για να ακούμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

-        Βάσεις για ένα σύγχρονο εξειδικευμένο νοσοκομείο.

Σε επικοινωνία που είχα με την Υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου με διαβεβαίωσε ότι διευθετήθηκε ο διορισμός για εκπαιδευτικό πλήρους απασχόλησης στο #Παιδογκολογικό και γίνονται προσπάθειες για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση, πριν απ' τον Σεπτέμβρη. Καλούμε την ίδια στιγμή και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Δαμιανού να προχωρήσει άμεσα σε διευθέτηση του αιτήματος των παιδιών για ψυχολόγο.

Επιπρόσθετα μαζί με όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής θα εγγράψουμε σχετικό θέμα στη #ΒτΑ. Μας αφορά όλους και όλες, κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια.

Την #1ηΤουΜάρτη, Ολυμπία, θα είμαστε εκεί, στο #ΜακάριοΝοσοκομείο, με όλα τα #παιδιά και τις #οικογένειές σας. Για να ακούσουμε και να στηρίξουμε. Δεν παλεύετε μόνοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση