ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η εξήγηση για το αλαλούμ με τα τεστ στη φοιτήτρια του Παν. Κύπρου

Τι αναφέρει στην «Κ» ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, Λεωνίδας Φυλακτού

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σύγχυση δημιουργήθηκε σε ότι αφορά τα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η φοιτήτρια την Τετάρτη υποβλήθηκε σε  νέα δειγματοληψία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η οποία κατέδειξε ότι είναι αρνητική στον ιό.

Το μπέρδεμα το οποίο προέκυψε στην περίπτωση της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και αρχικά βγήκε θετική στον ιό σε ιδιωτικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου. Στις 20 Σεπτεμβρίου της ανακοινώθηκε ότι το δείγμα ήταν οριακά θετικό ενώ την επόμενη ημέρα, οριστικά θετικό.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, σε νέα δειγματοληψία από άλλο ιδιωτικό εργαστήριο το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν αρνητικό. Ακολούθως, την ίδια ημέρα, η φοιτήτρια διαγνώστηκε αρνητική στον ιό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την αμερικάνικη πατέντα Κωστρίκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας να επαληθεύσει το αποτέλεσμα σε δύο περιπτώσεις. Το Ινστιτούτο δεν εξέτασε νέο δείγμα αλλά απλώς επαλήθευσε το πρώτο θετικό δείγμα από το ιδιωτικό εργαστήριο.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, Λεωνίδας Φυλακτού, το πρώτο τεστ το οποίο ήταν θετικό επαληθεύτηκε ως τέτοιο, ενώ το δείγμα που λήφθηκε έπειτα από τέσσερις ημέρες και ήταν αρνητικό επαληθεύτηκε επίσης ως αρνητικό.

 Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, η πιθανότερη εξήγηση για το γεγονός ότι η φοιτήτρια διαγνώστηκε αρχικά θετική στον ιό και αργότερα αρνητική δεν φαίνεται να οφείλεται σε λάθος. «Πιθανόν να ήταν προς το τέλος της λοίμωξης να βγήκε θετική και ακολούθως να αρνητικοποιήθηκε» σημείωσε ο κ. Φυλακτού. 

Διαβάστε περισσότερα για το τι ακριβώς συνέβηκε στην προκειμένη περίπτωση, τη θέση του Δρ Λεόντιου Κωστρίκη αλλά και σε ότι αφορά στη διενέργεια των τεστ αλλά και τις πιθανές εκδοχές ή τυχόν λάθη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας την Κυριακή στην έντυπη έκδοση της «Κ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση