ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΟΣΑΚ χαιρετίζει την ένταξη του Ογκολογικού Κέντρου της Τρ. Κύπρου στο ΓεΣΥ

Με αυτό τον τρόπο συνεχίζονται αν προσφέρονται οι υπηρεσίας του Κέντρου στους ογκολογικούς ασθενείς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) χαιρετίζει την ένταξη του Ογκολογικού Κέντρο της Τράπεζα Κύπρου (ΟΚΤΚ) στο ΓεΣΥ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, συνεχίζοντας έτσι να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ογκολογικούς ασθενείς μέσω του ΓεΣΥ.

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει ότι σχετικά με τα ραντεβού των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του ΟΚΤΚ τα οποία είναι προγραμματισμένα από τον Σεπτέμβρη και μετά, η ΟΣΑΚ διευκρινίζει ότι όλοι οι πολίτες αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, εφόσον πρώτα εγγραφούν σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού της επιλογής τους. Αυτό ισχύει για όλους τους χρόνιους ασθενείς συμπεριλαμβανομένων και των ογκολογικών.

Από τον Ιούνιο του 2019 άρχισε η εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ η οποία συμπεριλαμβάνει την εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας, δηλαδή τις υπηρεσίες Προσωπικού Ιατρού, Ειδικού Ιατρού, Εργαστηριακών Εξετάσεων και Φαρμάκων. Για τους χρόνιους ασθενείς, όπως και τους ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένη παρακολούθηση από Ειδικό Ιατρό, θα εκδίδεται από τον Προσωπικό τους Ιατρό κατά την 1η επίσκεψη, μακροχρόνιο παραπεμπτικό το οποίο ισχύει για 12 επισκέψεις σε διάστημα 12 μηνών.

Έτσι, από το Σεπτέμβριο, οι ογκολογικοί ασθενείς θα επισκέπτονται τον Προσωπικό τους Ιατρό μόνο μία φορά. Τότε, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση ο προσωπικός τους ιατρός θα τους εκδίδει μακροχρόνιο παραπεμπτικό, το οποίο θα ισχύει για 12 επισκέψεις μέσα σε ένα χρόνο και αφού εξαντληθούν και τα 12 παραπεμπτικά, θα τους εκδίδεται νέο μακροχρόνιο παραπεμπτικό.

Η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020 με την εισαγωγή υπηρεσιών Ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, ΤΑΕΠ, Ασθενοφόρων, Νοσηλευτών, Μαιών, άλλων Επαγγελματιών Υγείας, Ανακουφιστικής Φροντίδας, Ιατρικής Αποκατάστασης και Προληπτικής Οδοντιατρικής Φροντίδας, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, στον παρόν στάδιο δεν επηρεάζονται οι ενδονοσοκομειακές θεραπείες τις οποίες λαμβάνουν οι ογκολογικοί ασθενείς από το ΟΚΤΚ.

Η ΟΣΑΚ ενημερώνει επίσης τους ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα, ότι η ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, ΟΚΤΚ και ΟΑΥ, για να διευκολυνθούν οι ογκολογικοί ασθενείς τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, για τα προγραμματισμένα ραντεβού τα οποία έχουν με το ΟΚΤΚ, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η καταβολή οποιασδήποτε επιπρόσθετης συνεισφοράς.

Τέλος, η ΟΣΑΚ τονίζει τη σημασία του Προσωπικού Ιατρού ο οποίος στην πλήρη και ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ θα προστατέψει την υγεία όλων, αφού πιο έγκαιρα θα παραπέμπει κάθε ασθενή στον κατάλληλο Ειδικό Ιατρό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X